Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:
Januari 2006
Cultuur, Kunst, Muziek

12 maanden, 12 spreuken...

Mijdrecht, 11 januari 2006 - De band at the close of every day (atcoed) zal in 12 maanden, 12 spreuken op 12 verschillende shirts lanceren. Elke maand zal er één shirt verschijnen met daarop een spreuk van hun album 'de geluiden van weleer'. De shirts zullen elke maand via verschillende acties weggegeven worden. De acties zullen aangekondigd worden via www.degeluidenvanweleer.com. Ook zullen de shirts in sets van 12 stuks verkocht worden via deze site; de shirts zullen niet los verkocht worden.

De spreuk van januari is: "alles stil om mijnent wil, voor vandaag" afkomstig uit het openingsnummer 'stil' van 'de geluiden van weleer'. De spreuken voor de daaropvolgende maanden worden binnenkort bekend gemaakt.

De spreuk voor de 12e maand wordt bepaald door de fans. Zij kunnen hun favoriete spreuk of tekst uit 'de geluiden van weleer' kiezen en sturen naar informatie@volkoren.com. Onder de mensen die gestemd hebben op de meestgekozen spreuk worden 25 shirts met deze spreuk verloot.

Zaterdag 14 januari zal atcoed het eerste shirt lanceren. Dit zal plaatsvinden op het Noorderslag festival. Daar speelt atcoed met de 'Nederlandse Impressionisten'. Een verzamelnaam van o.a. bands als Spinvis, Meindert Talma en de Negroes en Andre Manuel. Een bonte verzameling, met als grote gemene deler: het gebruik van de eigen taal en een eigenzinnige kijk op het eigen leven. Aan het eind van de show zal at the close of every day het eerste t-shirt in een oplage van 100 shirts uitdelen aan de bezoekers van de show. OP = OP Daarna zal elke maand een nieuw t-shirt verschijnen met een andere spreuk van hun laatste album 'de geluiden van weleer'.

atcoed zal in de komende maanden in Nederland en België meerdere concerten geven. tourdata:
13-1-2006 013 / tilburg (the netherlands)
14-1-2006 oosterpoort (noorderslag) / groningen (the netherlands) 15-1-2006 de helling / utrecht (the netherlands)
09-3-2006 vera / groningen (the netherlands)
10-3-2006 de goudvishal / arnhem (the netherlands) 11-3-2006 hedon / zwolle (the netherlands)
12-3-2006 ab club / brussels (belgium)
18-3-2006 atak / enschede (the netherlands)

atcoed, bestaande uit Minco Eggersman (volkoren) en Axel Kabboord (this beautiful mess), debuteerde eind 2002 met de wereldwijd goed ontvangen cd "zalig zijn de armen van geest" en verkreeg een cultstatus met het in 2004 verschenen album "the silja symphony", een herdenkingsalbum rond de ramp met de veerboot estonia, vervat in een prachtige kalendereditie. "the silja symphony" werd door vpro's 3voor12 uitgeroepen tot album van het jaar 2004. In datzelfde jaar presenteerde atcoed tevens haar live dvd "the sound of someone watching me". In september 2005 zag "de geluiden van weleer" (het liedboek voor de mensen) het licht, waarop de geestverwante Spinvis een duet zingt en de cover 'bang' van Doe Maar is ingespeeld. De vormgeving is, in de traditie van atcoed, bijzonder. De cd is deze keer verpakt als gereformeerd liedboek en bevat "liederen van troost en bemoediging". "geluiden van weleer" is uitgegeven in samenwerking met het Boekencentrum, de officiële uitgever van 'het liedboek voor de kerken'.

www.fok.nl over "de geluiden van weleer": 'Het zal mij niet verbazen als dit over tien jaar een standaardwerk in de serieuze Nederlandstalige muziek zal zijn.' at the close of every day - www.atthecloseofeveryday.com

****