Nederlandse Islamitische Omroep

P E R S B E R I C H T

De Nederlandse Islamitische Omroep Zondag 15 januari in Nioscoop van 12.33 tot 13.03 uur op Nederland 1

Afgelopen vijftien jaar zijn duizend moslims tot het christendom bekeerd in Nederland, aldus dominee Cees Rentier van de Stichting Evangelie & Moslims. De stichting richt zich op evangelisatie van moslims en het geven van informatie aan christenen over de islam. De Worldfederation of Muslims and Jews heeft naar aanleiding van het verschijnen van het boek Hoop voor moslims van de stichting Evangelie & Moslims een brandbrief aan premier Balkenende geschreven. De federatie vraagt in de brief aandacht voor de evangelisatiepraktijken. Volgens Pinto en El Majdoubi leidt de poging van evangelisatie tot polarisatie en verharding in de Nederlandse samenleving.

De NIO vroeg dominee Cees Rentier van de stichting Evangelie & Moslims om een reactie op de brandbrief en om uitleg over de activiteiten van de stichting. Hij bepleit dat het logisch is dat een christen aan evangelisatie doet omdat hij ervan overtuigd is dat het christendom de enige ware religie is. Daarom accepteert hij de islam niet als godsdienst en Mohammed niet als profeet.

Mohammed el Majdoubi, vice-president van de Worldfederation of Muslims and Jews, vindt de uitspraken van Rentier kwetsend, minachtend en gevaarlijk. Vooral het feit dat de stichting zich richt op jongeren vind El Majdoubi kwalijk. Ook David Pinto, president van de federatie, vindt het gevaarlijk dat in de huidige verwarrende periode de stichting zich richt op de kwetsbare jongeren.

Daarnaast heeft Nioscoop:
een verslag uit de omstreden As-Soennah moskee een item over remigrerende moslims een nieuwe islamitische partij in Den Haag


----------
De Nederlandse Islamitische Omroep Zaterdag 14 januari van 19.5 0 tot 20.30 uur op Radio 747

Onderwerpen 14 januari


* Ongeval in Mekka

* Halal-voedsel in het ziekenhuis

* Duits moslimexamen

Ongeval in Mekka

Afgelopen dinsdag luidde het offerfeest het einde van de hadj in. Ook dit jaar viel er weer een groot aantal slachtoffers in Saudi-Arabië te betreuren. Bij het instorten van een hotel in het centrum van Mekka vorige week, vielen ook twee Nederlandse slachtoffers. NIO sprak met de zoon van een van hen.

Halal-voedsel in het ziekenhuis

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis serveert sinds september halalmaaltijden aan patiënten die dat willen. Daarmee is het volgens eigen zeggen het eerste ziekenhuis in Nederland dat rekening houdt met een veranderende bevolkingsgroep. De NIO liet zich niet afschrikken door de reputatie van ziekenhuisvoedsel en nam daar de proef op de som.

Duits moslimexamen

De deelregering van de Duitse Staat Baden-Wurttemberg heeft per januari de inburgeringeis bijgesteld. Iedere moslim die voortaan Duitser wil worden, wordt getest op zijn democratische gezindheid en opvattingen over de rechtsstaat middels een vragenlijst. Professor Ruud Koopmans (sociologie, VU) doet vergelijkend onderzoek naar de integratie van minderheden in Europa. NIO nam de vragen met hem door.

De Nederlandse Islamitische Omroep zendt iedere dinsdag tussen 16.00 en 17.00 uur en iedere zaterdag tussen 19.50 en 20.30 uur uit op Radio 747. Via www.747am.nl zijn alle uitzendingen live te volgen


----------
Voor de redactie:

Nadere informatie bij de redactie van de NIO, te bereiken tijdens kantooruren via 035-6772727, of Redactie@islamitischeomroep.nl