ChristenUnie


Nationale Gebedsdag met Arie Slob en Tineke Huizinga zaterdag 14 januari 2006

Christenen één op Nationale Gebedsdag

Op zaterdag 14 januari 2006 vindt de 25^e Nationale Gebedsdag plaats in zes steden. Met het thema Eén! benadrukken de organiserende kerken en organisaties hun eenheid in Jezus Christus. Deze eenheid wordt op de gebedsdag biddend vorm gegeven. Het programma wordt ingevuld door regionale werkgroepen waarin verschillende kerken vertegenwoordigd zijn. Op uiteenlopende manieren zal er samen worden gebeden voor politiek en samenleving, voor de kerk, Israël en de wereld.

De Nationale Gebedsdag vormt de landelijke afsluiting van de Week van Gebed van de Evangelische Alliantie. Alle christenen zijn welkom, ook zij die niet aan de gebedsweek hebben deelgenomen. De dag duurt van 10.30-16.00 uur. De toegang is gratis. De organisatoren hopen de kosten vanuit een collecte te dekken. Op elke locatie is gelijktijdig een kindergebedsdag voor kinderen van 6-12 jaar met als thema Wereldtaal. Jongeren worden opgeroepen om hun eigen gebedssamenkomsten te beleggen. Ondersteunende materialen zijn te vinden op www.jongerengebedsdag.nl

Locaties
De zes steden zijn: Apeldoorn, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Leiden en Zwolle. Een overzicht van locaties en routebeschrijvingen is te vinden op www.nationalegebedsdag.nl. Wie niet beschikt over internet, kan het overzicht gratis opvragen bij de Evangelische Alliantie die de gebedsdag coördineert. Het bestelnummer is: (0343) 513693.

Arie Slob is aanwezig op de gebedsdag in Zwolle (Koningskerk, Landsheerlaan 5)
Tineke Huizinga is aanwezig op de gebedsdag in Leeuwarden en verzorgt daar een spreekbeurt om 1.345 uur over politiek en samenleving.

Comité van Aanbeveling Nationale Gebedsdag

Hans Pruis Agapè
André Rouvoet ChristenUnie
Arnold van Heusden - Evangelische Alliantie
Ds. Robbert-Jan Perk - Evangelisch Werkverband
Cees Verharen - Evangelische Zendingsalliantie
Romkje Fountain - Jeugd met een Opdracht
Ds. Gijs Lammerts van Buren - Near East Ministry Tjalling Schotanus - Open Doors
Wim Goudzwaard - Operatie Mobilisatie
Joop Gankema Opwekking
Marnix Neijmeijer - TEAR fund

Locaties Nationale Gebedsdag

Apeldoorn: Gebouw De Ontmoeting, Hoofdstraat 220 Groningen: Martinikerk, Martinikerkhof 1
Haarlem: Evangelisch Centrum Berea, Eksterlaan 1 Leeuwarden: Salvatorkerk, Archipelweg 133
Leiden: Bevrijdingskerk, A. Bruunstraat 1
Zwolle: Koningskerk, Landsheerlaan 5

---