Ingezonden persbericht


Persbericht

Embargo tot za 14 januari 07.00 uur

Rotterdam, 13 januari 2006

FunX en MuziekWeb presenteren:
Debuutalbum Ziggi exclusief vóór officiële release digitaal te leen

Begin februari verschijnt op het Rock n Vibes label het debuutalbum van de Caribische zanger Ziggi. Radiostation FunX en MuziekWeb, de website van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR), hebben de handen ineengeslagen om tien tracks van het veelzijdige reggaealbum So Much Reasons van Ziggi vóór de officiële release gratis digitaal te leen aan te bieden via internet. Vanaf zaterdag 14 januari tot en met vrijdag 20 januari kunnen de tracks gratis worden gedownload via www.muziekweb.nl of www.funx.fm. De tracks kunnen vervolgens zeven dagen worden afgespeeld op de eigen pc.

CDR-directeur Michiel Laan is blij met deze samenwerking, die op zaterdag 14 januari tijdens het Noorderslag evenement in Groningen door FunX wordt gepresenteerd: In november zijn we begonnen met het digitaal uitlenen van jazz en klassieke muziek. Met het digitaal uitlenen van Ziggi s So Much Reasons laten we zien dat het concept van het digitaal uitlenen van muziek niet alleen geschikt is voor klassieke en jazz muziek, maar voor alle soorten muziek. Digitaal geleende muziek is een perfecte tussenvorm tussen het gratis illegale aanbod op internet en de mogelijkheid om digitale muziek te kopen via internet. Daarmee kun je jongeren weer een stap in de richting brengen van het kopen van de muziek, waarmee je immers ook de makers en brengers daarvan ondersteunt. We zijn er daarom blij mee dat we deze eerste stap op het gebied van popmuziek samen met FunX en Ziggi kunnen zetten.

Het jongerenradiostation FunX ziet de samenwerking met MuziekWeb als een mooie kans voor de Nederlandse Urban scene. Willem Stegeman, directeur FunX: De nieuwste stroming in de popmuziek is door de muziekbranche aanvankelijk slecht opgepakt, daarmee is het voor talentvolle artiesten moeilijk om door te breken tot het professionele circuit. Met het digitaal uitlenen ontstaat er een legale manier om muziek te downloaden, te proeven en wellicht daarna te kopen. Zo krijgen artiesten uiteindelijk de ruimte en erkenning die zij van het publiek in het uitgaanscircuit al lang hadden gekregen.

Ziggi werd geboren in Rotterdam, groeide op in de Cariben en keerde later terug naar Nederland. Hier vond hij al snel zijn plek in de Nederlandse muziekwereld en scoorde op de in de Randstad populaire radiozender FunX twee nummer-1 hits: In My Head en High Time. Met zijn debuutalbum So Much Reasons, dat wordt uitgebracht door Rock n Vibes Entertainment, wil Ziggi ook de rest van Nederland gaan veroveren.

Het digitaal uitlenen van muziek is ontwikkeld door de Centrale Discotheek Rotterdam, met medewerking van Buma/Stemra, Stichting Norma, Bibliotheek.nl en de muziekmaatschappijen. Gedurende het eerste proefjaar is digitaal muziek lenen gratis.