Gemeente Schiedam


Nieuwjaarsconcert Egidius Kwartet in Westvest90-serie

Zondagmiddag 15 januari om 15.00 uur vindt in de concertserie 20052006 van de Stichting Westvest 90 het traditionele Nieuwjaarsconcert plaats. Het concert wordt gegeven door het Egidius Kwartet, uitgebreid met de sopraan Johanette Zomer en Paul Komen als fortepianist. Zij zullen meerstemmige liederen van Franz Schubert ten gehore brengen. De Schubertiade vindt plaats in de Westvest90-kerk aan de Westvest tegenover molen 'De Walvisch'.

Johanette Zomer is zonder twijfel de spraakmakendste sopraan van Nederland. Alle prominente dirigenten willen haar als solist. Haar cd-opname van Bachs Hohe Messe wordt als hemels geprezen door de recensenten. Haar samenwerking met het vocale mannenkwartet Egidius is een gelukkige keuze. Deels is het programma à cappella en, deels zal Paul Komen op de fortepiano de vocalen begeleiden.

De uitvoerenden hebben gekozen voor een programma dat niet alleen thematisch is, maar ook de levensloop van de componist volgt. Van vreugdevol tot bespiegelend en zelfs donker. Natuurlijk wordt het bekende Ständchen ten gehore gebracht. Menigeen zal zich afvragen waardoor die andere prachtige liederen niet net zo bekend zijn geworden; minder zijn ze zeker niet.

Toegang: 9,00;
Prijzen inclusief reserveringskosten, pauzeconsumptie en programmatoelichting.
Kaartverkoop
Reserveringen en informatie via Internet: www.westvest90.nl, VVV Schiedam, VVV Vlaardingen en bij Boekhandel van Leeuwen, Jongens Boeken en Boekhandel Post Scriptum.
Direct voor aanvang in de kerk, mits niet uitverkocht.