Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ad Vissers Parade Van De Hemelse Tragedie
'De Langste Song Ter Wereld'
zondag 15 januari a.s. van 13.00 tot 23.00 uur in
Theater De Kleine Komedie te Amsterdam

Ad Visser schreef als singer/songwriter een uniek lied van 1050 coupletten. Tijdsduur 8 uur 42 minuten.
1050 coupletten op een mozaïek van melodieën.

Het is zojuist, 20 oktober j.l, in boekvorm verschenen en inmiddels in de media uitgebreid en zeer positief onthaald (Barend & Van Dorp, De Telegraaf, Radio 1, Met Het Oog Op Morgen, Spijkers Met Koppen e.v.a.). Het prikkelde om in theatervorm gegoten te worden: deze langste song van de wereld wordt voor het eerst integraal in één uitvoering op het podium van De Kleine Komedie gebracht op zondag 15 januari a.s.

UNIEKE EENMALIGE MARATHON.
Een bijzondere Marathon vanaf 13.00 uur tot diep in de avond. Met vooraanstaande theatermakers, zangers, zangeressen, dichters, acteurs, cabaretiers, stand-up comedians, media-persoonlijkheden, instrumentalisten (pop zowel als klassiek) e.v.a. die allen een klein deel van de song (15 minuten) voor hun rekening zullen nemen om deze op eigen wijze ten gehore of ter uitbeelding te brengen.

1050 COUPLETTEN, 25 TOPARTIESTEN, RUIM 8 UUR: EN WAT DAAR VAN TERECHT KOMT!

Het spontaan ontstane dreamteam bestaat uit: Najib Amhali, The Ashton Brothers, Jan Jaap van der Wal, Wende Snijders, Eric van Sauers, Eric Vaarzon Morel, Wim Helsen, Frits Barend, Sjoerd Pleijsier, André Manuel, De 2 Kweksilbers, Alex Roeka, Gary Boyce, Howard Komproe, Neske Beks, Rob v.d. Meeberg als Wim Kan, Carlos Vamos, Mieke Giga, Marcel van Thilt, Koor Rosette, Zapp String Quartet, Leoni Jansen, The Mystery Guest & Ad Visser. Begeleidingsgroep Jan Robijns.

Kaarten à 27,50 1e rang; 25,50 2e rang en 23,50 3e rang zijn de gehele dag en avond geldig en er wordt na elk uur zo'n twintig minuten gepauzeerd. Men kan ook naar eigen behoeven een sessie overslaan. Het publiek heeft vaste zitplaatsen. Tussen 18.00 uur en 20.00 uur is er een dinerpauze. Het blijft een verrassing welke artiest hoe laat gaat optreden!

THE HOUSE OF BOOKS SCHRIJFT:
Virtuoos, associatief, duizelingwekkend, erudiet, poëtisch, kritisch, lyrisch, humoristisch - er zijn heel wat kwalificaties denkbaar voor De parade van de hemelse tragedie. Ad Vissers meer dan duizend strofen tellende megagedicht - de langste song ter wereld - vormt één grote lyrische achtbaan, een poëtische hoogmis van maatschappijkritiek, muzikaliteit, humor en prikkelende beelden. De liefde, geld, relaties, de wereld, beeldende kunst, filosofie, religie en actualiteit worden door Visser op onnavolgbare wijze vermengd met verrassende inzichten en persoonlijke preoccupaties tot een geniale en caleidoscopische tekst waar de verbale vonken vanaf spatten.

TOAZTED.COM:
Toazted.nl, 's werelds grootste online audio-interviewsite ter wereld, interviewt Ad Visser in een uniek video-interview. Het tien minuten durende filmpje is het eerste video-interview op Toazted.nl en dus een primeur. Ga naar Toazted.nl, luister én kijk naar de legendarische Ad Visser als hij vertelt over het tot stand komen van dit bijzondere en unieke project.

Toazted.nl is met meer dan 1200 interviews de grootste online audio-interviewdatabase ter wereld. Toazted.nl is de Nederlandse dochter van Toazted.com en is sinds mei 2005 een feit. Het Toazted-team bestaat uit journalisten van gerenommeerde radio- en televisiestations en muziekbladen. Zij gaan vrijwel dagelijks op pad met als doel het houden van een uniek, interessant en breder interview dan 'de rest'. Ook is sinds september 2004 het programma Toazted Radio wekelijks te beluisteren op KinkFM. Toazted werkt ook samen met KinkFM aan een Podcastsite.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Dommelsch Dubbel Dutch

|

Ingezonden persbericht