Ingezonden persbericht

Sjostakovitsj en Mahler in Maastricht

matinee-concert ArkA Symfonie Orkest, zondag 15-01 Theater aan het Vrijthof

MAASTRICHT, 20060106 -- Zondagmiddag 15 januari om 14.15 uur speelt het ArkA Symfonie Orkest o.l.v. Manon Meijs in het Theater aan het Vrijthof elf Joodse Liederen van Sjostakovitsj en de Eerste Symfonie van Mahler. Kijk voor meer info op www.arkasymfonieorkest.nl


solisten:
Britt Truyts, sopraan; Kara Lundsdotter, alt & Alexander Schröder, tenor.

kaarten:
via website: www.arkasymfonieorkest.nl & VVV of UITbalie Maastricht: 043 350 55 50

Mooie, ontroerende muziek. Plezier in het maken van muziek. Kwaliteit en ambitie op een hoog niveau. Dit is de basis waarop het ArkA Symfonie Orkest de afgelopen maanden hard heeft gewerkt om een uniek programma op de planken te brengen:

11 liederen van Sjostakovitsj voor sopraan, alt, tenor en orkest, zelden uitgevoerd, over armoede, kinderleed en klein geluk onder joden diep in Rusland. Daarna de misschien wel onovertroffen Eerste Symfonie van Mahler: verhalend met een traan en een lach, majestueus en ook... Joods.

Het nog jonge ArkA Symfonie Orkest begint zich langzaam een plaats te verwerven in het Zuid-Limburgse muziekleven. Het projectorkest, waarin gevorderde amateurs en professionals samen op een vernieuwende manier enthousiast en ambitieus muziek maken, staat al sinds de oprichting in 2002 onder de bezielende leiding van Manon Meijs.




ArkA Symfonie Orkest Maastricht