Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 15-01-2006 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Aanrijding auto en vrachtauto; getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Donderdag 12 januari vond op de Laagravenseweg een ongeval plaats waarbij een automobiliste gewond raakte. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 13.45 uur reed de 20-jarige automobiliste uit Tull en t Waal over de Laagravenseweg van de rijksweg A27 naar Nieuwegein. Op de kruising was een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Castricum bezig met een keermanoeuvre. Hij kwam uit de richting van Nieuwegein en wilde daar weer heen rijden. Door onbekende oorzaak reed de automobiliste tegen het voertuig van de man uit Castricum aan en belandde in de naastgelegen berm. Zij is per ambulance vervoerd naar het St. Antoniusziekenhuis, waar artsen een zware hersenschudding constateerden.

Heeft u het ongeval zien gebeuren? Dan wil de politie graag met u in contact komen. Belt u de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Geslagen na aanbieden hulp

IJSSELSTEIN Vrijdagavond 13 januari werd een 40-jarige man uit Nieuwegein geslagen door een tweetal dat hij te hulp schoot.

De man reed op zijn bromfiets over de Oude Utrechtseweg en zag op het fietspad bij het viaduct een fiets staan zonder bestuurder. Iets verderop stonden een jongen en meisje tegen over elkaar en de jongen stelde zich agressief op naar het meisje. De man wilde vragen of alles in orde was, maar kreeg daardoor zelf de agressie op zich gericht. De jongen sloeg hem en het meisje sprong op zijn rug en krabde hem. Daarna vervolgenden zij hun weg lopend richting IJsselstein.

Signalementen:


- Blanke jongen van 17-18 jaar oud, 1.85 1.90 meter lang, donker bruin haar, smal postuur, gekleed in zwarte jas en blauwe spijkerbroek.


- Blank meisje van 1.65 1.70 meter lang, lang donkerblond haar, tenger postuur, zwarte heupjas en donkere broek.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Dieventrio

NIEUWEGEIN Zaterdagmiddag 14 januari werd een 45-jarige vrouw uit Rosmalen aangehouden nadat zij met nog twee vrouwen een diefstal had proberen te plegen.

Omstreeks 14.35 uur betraden drie vrouwen een winkel aan het Nedereind en liep één van hen het kantoorgedeelte binnen om daar geld buit te maken. Personeel van de winkel kon de 45-jarige vrouw aanhouden, maar de andere twee renden de winkel uit richting de Zwanenburgstraat. Zij zijn niet meer aangetroffen. De aangehouden vrouw werd door de politie meegenomen naar het politiebureau, waar proces-verbaal werd opgemaakt.

Vernielers aangehouden

HOUTEN Zaterdagavond 14 januari hield de politie drie verdachten van vernieling aan op het Onderdoor.

De politie keerg om 22.15 uur de melding van getuigen dat zij drie jongeren twee fietsen hadden zien vernielen op het Onderdoor. De jongens waren inmiddels naar het tramstation gelopen, waar ze op basis van een signalement konden worden aangehouden. De jongens, een 17 jarige uit Houten, 17 jarige Utrechter en een 16-jarige inwoner van s-Hertogenbosch, zijn allemaal voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Een 45-jarige automobiliste is in haar woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed.

De vrouw werd zaterdag 14 januari om 00.05 uur gecontroleerd op de Sweelincklaan. Ze had teveel gedronken en werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Zij had 415 ug/l in haar lichaam. Naast het opleggen van een rijverbod van drie uur, werd ook proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder onder invloed

HOUTEN Zaterdagmorgen 14 januari werd om 01.40 een 19-jarige automobilist uit Houten aangehouden voor rijden onder invloed. Hij viel op vanwege zijn hoge snelheid en daarnaast reed hij door het rode verkeerslicht op de kruising Rondweg Utrechtseweg. Surveillerende agenten gaven de man een stopteken en onderwierpen hem aan een blaastest. Hij bleek teveel te hebben gedronken en dus werd de man aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de beginnend bestuurder 255 ug/l in zijn lichaam had.Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Aangehouden na bedreigen met mes

HOUTEN In de nacht van zaterdag op zondag 15 januari zijn twee jongemannen aangehouden op verdenking van het bedreigen met een mes.

Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man uit Houten op Het Rond door twee jongemannen bedreigd was met een mes.

Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen op het Onderdoor een groep jeugd aan, waaronder twee verdachten, een 16- en 19-jarige Houtenaar, die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

De politie heeft de zaak in onderzoek, waaronder de tot nu toe onbekende aanleiding van het incident.