Rijn & Venen, 11.05 uur

Utrecht, 15-01-2006 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Aangehouden met inbrekerswerktuig

NIGTEVECHT - Een 20- en 23-jarige Utrechter zijn zaterdagavond aangehouden omdat zij in tuinen hadden gelopen en inbrekerswerktuig bij zich hadden.

De politie kreeg om 21.00 uur de melding dat twee mannen in tuinen aan de Vreelandseweg hadden gelopen. De melder kende de mannen niet en vond de situatie verdacht. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen op de Nigtevechtseweg in Vreeland twee mannen op een fiets aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij werden gecontroleerd en hadden inbrekerswerktuig bij zich. Daarop zijn de mannen aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Overval

WOERDEN In de vroege morgen van zaterdag 14 januari vond een overval plaats op een horecagelegenheid aan het Rietveld.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie de melding dat een man met een bedekt gezicht de horecagelegenheid was binnengelopen en een medewerker met een wapen had bedreigd. De man eiste geld en verliet daarna het pand. Hij fietste weg richting het centrum. Op het moment van de overval waren ongeveer 13 personen in de gelegenheid aanwezig. Niemand raakte gewond.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Rijbewijs kwijt

MIJDRECHT Een 29-jarige automobilist uit Vinkeveen is zaterdagavond 14 januari onder invloed van alcohol achter het stuur betrapt. Hij raakte daardoor zijn rijbewijs kwijt.

De man reed om 23.25 uur op de Proostdijstraat en werd door surveillerende agenten onderworpen aan een blaastest. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau toonde aan dat de Vinkevener 735 ug/l in zijn lichaam had. Hij heeft een rijverbod van 8 uur gekregen, zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Iets meer dan drie uur later moest een 25-jarige automobilist uit Amstelhoek zijn rijbewijs inleveren voor hetzelfde misdrijf. De man werd om 02.45 uur gecontroleerd op de Provinciale weg N201 en werd na de positieve uitslag op het blaasapparaat aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man had 700 ug/l in zijn lichaam en kreeg dezelfde sancties als de Vinkevener.

Drie keer fout

WILNIS In de nacht van zaterdag op zondag 15 januari werd om 01.35 uur een verdachte van rijden onder invloed aangehouden.

De 43-jarige automobilist uit Wilnis reed op de Dorpsstraat richting de Herenweg. De man reed zonder autogordel tegen de richting in en kreeg daarom een stopteken van agenten. De agenten roken een alcohollucht en lieten de man blazen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit hij 445 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Voor het rijden tegen de richting in, kreeg hij bovendien een bekeuring alsook voor het niet dragen van de autogordel.

Belediging

VINKEVEEN Zaterdagmorgen werd een 18-jarige man uit Vinkeveen aangehouden voor het beledigen van een agent.

De agent was om 01.10 uur op de Herenweg in gesprek met een inzittende van een personenauto, toen de Vinkevener ineens naast de agent kwam staan en hem zonder aanleiding uitschold. De man werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar kreeg hij proces-verbaal.

Zonder helm en met slok op

WOERDEN Een 21-jarige Woerdenaar viel zaterdagmorgen 14 januari op omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Hij bleek ook onder invloed te zijn.

Surveillerende agenten zagen de man om 02.35 uur op de Rijnstraat rijden en wilden hem bekeuren voor het niet dragen van de helm. Toen zij hem aanspraken, roken ze een alcohollucht en dus moest de man blazen. Hij had te veel gedronken, werd aangehouden en moest op het politiebureau ademanalyse ondergaan. Hieruit bleek dat hij 720 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur, proces-verbaal en een bekeuring voor het niet dragen van zijn helm.

Geschoten

MIJDRECHT - Vrijdag 13 januari kreeg de politie de melding dat een man uit een auto had geschoten richting een weiland.

Een 15-jarige jongen uit Uithoorn fietste om 09.35 uur over de Tweede Zijweg en was getuige van een schietincident. Voor de jongen reed een lichte (vermoedelijk witte) personenauto met daarin een bestuurder met baard en een mutsje. De kentekenplaten van de auto waren afgeschermd met een lat of lap. De jongen zag dat de man vanuit het rechter portierraam richting het weiland schoot.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met het politiedistrict Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.