Politie Groningen

Persberichten zondag 15 januari 2006

provincie Groningen, 15-01-2006 o Vandaag zijn er vijf persberichten.

Groningen: Stadjer aangehouden voor diefstal fiets

De politie heeft zaterdagnacht op het Waagplein een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en heling. De agenten zag de man met een damesfiets lopen. Bij navraag bleek dat de fiets medio oktober 2005 vanaf de Johan de Wittstraat was gestolen. Ook bleek dat de verdachte nog een geldboete bijna 400 euro had openstaan. De man werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Stadskanaal: dronken man vernielt auto

De politie heeft zaterdagnacht in de Hoofdstraat een 27-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor vernieling. Politieagenten zagen dat de Kanaalster een buitenspiegel van een auto vernielde. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Zuidhorn: snelle rijder moet rijbewijs inleveren

Een 34-jarige automobilist uit Zwagerbosch werd zaterdagmiddag op het Hoendiep Oostzijde met een snelheid van 111 km/uur geklokt. Hij reed maar liefst 61 km/uur te hard en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: twee gewonden bij verkeersongeval

Een 37-jarige man uit Wirdum en zijn 33-jarige vriendin, ook uit Wirdum, zijn zaterdagnacht op de Provincialeweg N360 gewond geraakt bij een verkeersongeval. Politieagenten zagen dat de auto tegen een boom was gebotst. Zij troffen de vrouw achter het stuur aan, terwijl de man op de bijrijderstoel zat. Beide slachtoffers werden met verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De man had volgens eigen zeggen vlak voor het ongeluk aan het stuur getrokken, terwijl zijn vriendin de auto bestuurde. Dit had hij gedaan, omdat hij zich afvroeg of zijn vriendin nog wel in staat was de auto te besturen. Van de vrouw werd later in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Het stel werd voor een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De auto werd afgesleept.

Muntendam: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft in de Vijverstraat een 34-jarige man uit Muntendam aangehouden voor rijden onder invloed. De Muntendammer reed met een behoorlijke snelheid door een bocht. Hierop besloot de politie de man te controleren. Dit lukte uiteindelijk in de Vijverstraat. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.