Digitale Gemeente Houten

In De Wieck geschoten

zondag 15 januari 2006 - Bron: Jos Verboom

De Houtense formatie B-Where viel de eer ten beurt de eerste popavond van 2006 in café De Wieck gestalte te geven.
De naam van de band en één song kennend (van één van de door het Houtens Popcollectief uitgebrachte CDs) erop afgegaan. Tegen de verwachting in was het absoluut niet stampvol. Altijd wordt er geklaagd dat er zo weinig in Houten te doen is. Geeft een band, waarvan de roots in Houten liggen, een gratis concert dan komt men er nog niet in grote getale op af.
Maar in de gezellig gevulde zaal bracht de vijfmans-formatie een overtuigend staaltje van hun kunnen ten gehore. Een half om half mix van eigen nummer en covers vulden de twee sets. Met name nadat halverwege de eerste set het REM nummer The one I love gespeeld werd kwam het publiek wat los en werd er lekker meegeswingd. Na de pauze werden er vooral nog een aantal bekende nummers gespeeld (Rockin in a Free World van Neil Young, Jump van Van Halen, Blauw van The Scene en Whole Lotta Rosie van AC-DC schetsen het veelzijdige repertoire). Een zeer geslaagd optreden en natuurlijk ontkwam B-Where niet aan het spelen van twee toegiften. Het is dat de vergunning niet meer toeliet, het publiek was het nog lang niet zat.

Na afloop nog met twee bandleden gesproken en van de ene verbazing in de andere gevallen. B-Where bestaat al bijna 25 jaar en is toch nog zo onbekend in Houten. De drummer en beide gitaristen zijn bandleden van het eerste uur, midden jaren 90 is er een wisseling van zanger geweest en maakt de huidige bassist sinds 2000 deel van de formatie uit. Drie bandleden wonen nog steeds in Houten, de vierde woont in Drieberen en de drummer woont zoals hij zelf zegt in de polder - in Werkhoven. Daar repeteert de band wekelijks en zo ontstaan soms tijdens het jammen nieuwe nummers.
Zanger Hans beschikt niet alleen over een goede zangstem, maar kan zijn stem ook dicht in de buurt van de vertolkte zanger brengen. Hij wordt geflankeerd door twee gitaristen die goed op elkaar ingespeeld zijn en - letterlijk - in de rug gesteund worden door een gedegen ritmesectie bestaande uit bassist en drummer.
Mocht B-Where binnenkort in de buurt optreden: B-There.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).