Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

15 januari 2006

Winterswijk - dronken vrachtwagenchauffeur botst op auto.
Een 38-jarige dronken vrachtwagenchauffeur uit Polen is zaterdagmiddag (14/1) omstreeks 16.50 uur met zijn combinatie op de Rondweg Zuid bij de rotonde achterop de auto van een 40-jarige Winterswijkse gebotst. De vrouw en haar 42-jarige plaatsgenote liepen nekklachten op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De chauffeur werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 2.3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ulft - auto tegen woning

Te hard rijden, geen rijbewijs en alcohol zijn de vermoedelijke oorzaken van een aanrijding die zondagochtend (15/1) rond 04.40 uur plaats vond op de Dr. Arriensstraat. Een 18-jarige jongeman uit Ulft kwam met een auto uit de richting van het centrum en is kennelijk door zijn hoge snelheid de macht over het stuur verloren en na een paal gebotst en vervolgens tegen de gevel van een woning tot stilstand gekomen. De bestuurder en een passagier raakten licht gewond. De jongenman bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 1.0 promille. Hij krijgt proces-verbaal en de auto moet als verloren worden beschouwd.

Winterswijk - te veel gedronken

Agenten controleerden zaterdagavond (14/1) omstreeks 19.50 uur op de Singelweg een 39-jarige Duitser. Hij bleek gedronken te hebben en op het politiebureau blies hij 0.8 promille. In overleg met de Officier van Justitie kreeg hij 215 euro boete die direct betaald werd. Later op de avond toen zijn rijverbod was verstreken kon hij de auto weer meekrijgen

Op de Goorweg werd zondagochtend (15/1) rond 01.20 uur een 21-jarige Winterswijker gecontroleerd. Ook hij moest mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Deze wees 0.6 promille aan en met een boete en een rijverbod kon hij later die nacht weer naar huis.

Doetinchem- jeugdige dievegge

In het centrum van Doetinchem werd zaterdagmiddag een 14-jarig meisje uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. Zij had een rok gestolen en werd aan de politie overgedragen. Na verhoor op het politiebureau is zij aan haar ouders overgedragen. Zij wordt verwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel wordt getroffen.

Doetinchem - natte man

De politie kreeg op zondag (15/1) rond 00.50 uur een melding, dat er op de Anne Frankstraat een dronken man liep te zwalken. Agenten troffen de man aan en het werd niet duidelijk of hij nou gedronken had of drugs gebruikt had. De 26-jarige Doetinchemmer was inderdaad kletsnat en bleek geen slaapplaats te hebben. Gezien de winterse temperatuur en om onderkoeling te voorkomen, is de man meegenomen naar het politiebureau en heeft hier een slaapplaats gekregen.

Etten - aanrijding door laagstaande zon

Behoorlijke schade aan beide auto's was het gevolg van een aanrijding die zaterdag (14/1) omstreeks 09.25 uur plaats vond op de Oude Ijsselweg/ Slingerparallel. Een 40-jarige Ettenaar kwam met zijn bestelauto vanaf de laatste weg en werd bij de kruising met verkeerslichten verblind door de laagstaande zon. Hierdoor zag hij het rode verkeerslicht niet en botste tegen de auto van een 44-jarige vrouw uit Ulft.

Hummelo / Toldijk - auto's van de weg door gladheid

Zaterdagochtend (14/1) zijn twee automobilisten kort na elkaar op de Zelhemseweg betrokken geraakt bij een ongeluk. Kennelijk door de gladheid raakten zij omstreeks 10.35 uur in een bocht in een slip en belandden in de berm. In het eerste geval raakte de auto van een 37-jarige man uit Hengelo nog een huisgasaansluiting en de brandweer en NUON moesten er aan te pas komen om de zaak te repareren. Een 24-jarige man uit Keijenborg raakte enkele minuten later ook in een slip. Bij beide aanrijdingen raakten de auto's zeer zwaar beschadigd. De weg is tijdelijk afgesloten geweest tot de strooidienst haar werk had gedaan.

Ook in Toldijk ontstond door de gladheid een ongeluk. Een 70-jarige automobilist uit Dinxperlo reed omstreeks 11.00 uur over de Reigersvoortseweg. In een bocht raakte hij in een slip en belandde via een droge sloot in de omheining van een weiland. Gelukkig raakte de bestuurder niet gewond. Zijn auto moest zwaar beschadigd afgesleept worden. Ook hier werd de strooidienst ingezet.

Didam- meisje in afgesloten auto

Het zal je maar overkomen: je zet je 2-jarige dochtertje netjes in het kinderzitje, gooit je sleutels op de bijrijdersstoel en door een storing springen de deuren op slot nadat je het portier dicht doet. Dit overkwam een 37-jarige jarige moeder zaterdagmiddag rond het middaguur. Gelukkig bleef zij kalm en wist zij haar dochtertje in de afgesloten auto af te leiden. Via via werd het garagebedrijf gealarmeerd en een monteur wist de auto open te krijgen. Eind goed, al goed.

Hengelo - inbraak

Bij een dierenartsenpraktijk aan de Kampstraat werd in de nacht van vrijdag (13/1) op zaterdag ingebroken. De dief forceerde een raampje en vond op zijn zoektocht naar buit een geldkistje. Met de inhoud ging hij er vandoor. De benadeelde deed aangifte

Zelhem - rijden onder invloed

Agenten controleerden zondag (15/1) rond 03. 00 uur op de Nijmansedijk een auto. De 36-jarige bestuurder uit Zelhem bleek te hebben gedronken en op het politiebureau blies hij 1.4 promille, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Einde berichten

---- --