Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

15 januari 2006

Brummen - jeugdige vandalen in kraag gevat

De politie heeft zaterdagavond (14/1) drie jeugdige vandalen uit Brummen, Dieren en Tonden (15/16) aangehouden voor onder meer het vernielen van ruiten en een kaartautomaat bij het NS-station. Tijdens hun verhoor bekenden zij ook over een auto te hebben gelopen en al eerder vernielingen in Brummen te hebben gepleegd.

De politie kreeg rond 21.00 uur een melding, dat er vernielingen bij het NS-station werden gepleegd en dat er met vuurwerk werd geknald. De wijkagent en zijn collega stelden vast dat er diverse ruiten van een wachtruimte waren vernield. De vandalen waren inmiddels verdwenen en verderop in het dorp hoorden ze nog wel een enkele vuurwerkknal. De zoektocht leverde in eerste instantie niets op, tot er ruim een half uur later weer een knal werd gehoord in de buurt van ....het station. De agenten gingen te voet naar die plek en wisten één van de jongens aan te houden. De andere twee hebben zich laten gemeld en hebben niet alleen de vernielingen van zaterdag, maar ook enkele andere vernielingen toegegeven. Zo gaven zij toe in het verleden bij de Julianaschool een ruit te hebben vernield, een autoantenne te hebben afgebroken en het glas van een seinlamp te hebben stuk gegooid. Ook zouden zij over auto's hebben gelopen en later in de nacht werd de bewuste auto op de Julianalaan aangetroffen. De eigenaar wordt overdag in kennis gesteld en de politie heeft de vernielingen in onderzoek.
De jongeren zijn laat in de nacht aan hun ouders overgedragen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wilp - dronken jongeman zonder fietsverlichting aangehouden

De politie heeft zaterdagavond (14/1) omstreeks 23.05 uur op de Molenallee in Posterenk een 17-jarige jongen uit Twello aangehouden. De agenten controleren daar nagenoeg wekelijks de fietsverlichting van jongeren die naar huis gaan na een bezoek aan een jongerencentrum. De aangehouden jongen fietste zonder verlichting op de stoep en wilde niet stoppen toen een agent dit sommeerde. Toen de agent hem staande hield werd de jongeman zeer recalcitrant en weigerde iedere medewerking. Hij bleek duidelijk te veel gedronken te hebben en wilde zelfs niet in de politieauto stappen. Hij werd in de auto geplaatst en naar het politiebureau gebracht. Zijn vader kon hem hier later ophalen. De jongen kreeg twee boetes, één voor het fietsen zonder licht, de andere voor openbare dronkenschap !

Twello - rijden onder invloed

Met een boete mocht een 56-jarige Deventenaar zaterdagavond (14/1) het politiebureau verlaten. Hij werd omstreeks 21.00 uur met de auto gecontroleerd op de rijksstraatweg. Hij bleek gedronken te hebben en de ademanalyse op het politiebureau gaf 0.6 promille aan. De politie adviseert om altijd een BOB te laten rijden !

Einde berichten

---- --