Politie Drenthe

Zondag

Assen, 15-01-2006

Autoinbraken
TYNAARLO In een aan De Kampen geparkeerde bedrijfsauto werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Door een raamrubber van een ruit kapot te snijden werd de toegang verschaft. De buit bestond uit gereedschap en een digitale camera. (06-104605)

NORG In dezelfde nacht werd er ingebroken in een personenauto die achter een woning aan de Asserstraat stond. Er werd niets ontvreemd. De daders hebben getracht de auto mee te nemen. Het kontaktslot was vernield. (06-104634)

Bedrijfsinbraak
PATERSWOLDE In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een groentezaak aan de Hoofdweg. Door de schuifdeur van de winkel te vernielen konden de daders binnenkomen. De buit bestond uit geld, laptop en twee telefoons met een basisstation. (06-104590)

Politie vordert rijbewijs alcomobilist in
AALDEN In de nacht van zaterdag op zondag werd het rijbewijs van een 32-jarige verdachte uit Oosterhesselen ingevorderd. De man wordt ervan verdacht onder invloed te hebben gereden in zijn auto over de Aelderstraat. Hij blies 660 ug/l. (06-104844)

Politie bekeurt jeugdige automobilist zonder rijbewijs ASSEN Twee broers uit Assen werden vannacht op de Europaweg-Noord in de door hun bestuurde auto gecontroleerd. De heren reden met stadslichten. Tijdens controle bleek dat de bestuurder 17 jaar oud was en dus geen rijbewijs bezat. Ze verklaarden de auto van moeder stiekem meegenomen te hebben om een vriendje naar huis te brengen. Met een proces-verbaal op zak werden de bestuurder, zijn broertje en de auto bij de ondertussen gewekte moeder afgeleverd. Daar is de nacht vermoedelijk middels een goed gesprek beëindigd. (06-104812)

Politie bekeurt voor rijgedrag en neemt rijbewijs in HOOGEVEEN Toen de politie vannacht op de Kanaalweg een auto uit tegenovergestelde richting wilde controleren nam deze de benen. Uiteindelijk kon de bestuurder na de rotondes op de Edisonstraat en de Industrieweg respectievelijk minimaal twee en drie keer genomen te hebben en met een veel te hoge snelheid gereden te hebben op de Lindberghstraat aan de kant gezet worden. Het rijbewijs van de 22-jarige uit Hoogeveen afkomstige bestuurder werd ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-104804)

Politie houdt schoolinbrekers op heterdaad aan
MEPPEL Twee jeugdige inbrekers, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Meppel, werden vannacht op heterdaad aangehouden. De heren gooiden twee ruiten van een school aan het Prinses Beatrixplantsoen in en klommen naar binnen. De buit bestond uit DVDs en ander klein materiaal. Doordat getuigen een goed signalement van de verdachten aan de politie door konden geven werden beiden kort hierna aangehouden op de Prinses Irenelaan. De verdachten werden ingesloten en zullen vandaag gehoord worden. (06-104828)

Politie houdt verdachten van vernieling aan
ASSEN Twee Assenaren van 18 en 19 jaar oud, zijn vannacht aangehouden terzake openlijke geweldpleging cq. vernieling. Beide heren vernielden lichtbakken aan een winkel in de Oudestraat. Ze renden hierna de Rolderstraat in en stapten daar een horecagelegenheid binnen. Daar werden ze door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze bekende de vernieling en kregen een dagvaarding. (06-104793)

Man die caféhouder met de dood bedreigd door politie aangehouden EMMEN Een man die vannacht een caféhouder aan de Hoofdstraat met de dood heeft bedreigd werd vannacht voor het café aangehouden en ingesloten door de politie. Kort hiervoor had de 31-jarige eigenaar van het café, de 14-jarige Emmenaar, een caféverbod voor een jaar gegeven omdat hij betrokken was geweest bij een opstootje in het café eerder op de avond. De Emmenaar bedreigde hierna de eigenaar met de dood. (06-104817)

Politie bekeurt voor belediging
MEPPEL Vannacht werd op het Prinsenplein een 32-jarige man uit Staphorst aangehouden terzake belediging. Dit gebeurde nadat de man de dienstdoende agenten de rug toekeerde, zich bukte en zijn middelvinger door zijn bilnaad haalde. Met een dagvaarding op zak mag hij zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. (06-104824)

Politie zoekt getuigen van doorrijding na aanrijding ASSEN Een 16-jarige jongen fietste vanmorgen omstreeks 09.55 uur over het fietspad langs de Nobellaan in de richting van het centrum. Op de kruising van de Nobellaan met de Troelstralaan kwam van rechts een personenauto rijden. Deze schepte de fietser op het moment dat deze de fietsoversteekplaats overstak. Hij reed hierbij over de voet van de jongen. De bestuurder van de auto reed hierna door. Hij stak de Nobellaan over en vervolgde zijn weg over de Troelstralaan. De fietser moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De dader is een man van ongeveer 30 jaar oud en heeft donker haar. Bij hem in de auto zat een klein kind in een kinderstoeltje. De auto is een zilvergrijze stationwagen waarvan het kenteken vermoedelijk begint met 05-DR. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. (06-104877)

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 16 januari 08.00 uur. Tel. 06-52528707. Dana Kragten neemt daarna de voorlichting over. Tel. 06-52554218