Binnensticht, 13.10 uur

Utrecht, 15-01-2006 o Nieuwsberichten district Binnensticht

Kettingbotsing

DE BILT Vrijdagmiddag heeft ter hoogte van de Utrechtseweg en de Universiteitsweg een kettingbotsing plaatsgevonden.

Omstreeks 17.55 uur zag een 33-jarige automobiliste van rechts een fietser aankomen over de ventweg. Zij schrok hiervan waardoor zij plotseling moest remmen. Hierdoor waren een tweetal autos die achter haar reden ook gedwongen plotseling te remmen. De achterste auto kon niet op tijd remmen en botste hierdoor op de auto ervoor en deze weer op de eerste auto. De 22-jarige automobiliste van de middelste auto is met pijn in de nek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsendieven aangehouden

ZEIST Zondagochtend omstreeks 01.00 uur heeft de politie drie fietsendieven aangehouden. Het betrof een 15-jarige jongen, een 38-jarige man en een 43-jarige man, allen uit Utrecht.

De politie werd op de hoogte gesteld van een drietal personen die zich verdacht gedroegen bij een bestelbus. Een fiets werd in de bestelbus geladen op de Valckenboslaan te Zeist en reed vervolgens weg met gedoofde lichten richting Boulevard.

Na achtervolging kon de bestelbus worden gestopt. In de laadruimte bleken vier fietsen te liggen die allen waren afgesloten. De verdachten zijn aangehouden, het voertuig en de vier fietsen zijn in beslag genomen.

Rijbewijs ingenomen

HUIS TER HEIDE De politie heeft op zondagochtend om 4.00 uur een 24-jarige automobilist uit Soesterberg aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man reed met een hoge snelheid over de Amersfoortseweg te Soesterberg. Hij is aangehouden en blies 605 ug/l op de ademtestapparatuur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Zoekactie

BOSCH EN DUIN - Zaterdagavond heeft de politie een zoekactie gehouden in de omgeving van de Vicent van Goghlaan naar aanleiding van een verdachte situatie. Verdachten zijn niet aangetroffen.

Omstreeks 18.20 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie. Een bewoner meldde dat een onbekende auto op de Vincent van Goghlaan stond. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee of drie personen het bos invluchten. In de ruime omgeving is gezocht naar de personen, onder andere met behulp van honden en een politiehelikopter. Omstreeks 21.00 uur is het onderzoek gestaakt. De verdachten zijn niet meer aangetroffen.