Eemland zuid, 13.15 uur

Utrecht, 15-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Poging beroving van 93-jarige vrouw

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag werd getracht een 93-jarige inwoonster van Amersfoort in haar flatgebouw te beroven.

De vrouw had boodschappen gedaan en was met haar rollator naar haar woning gelopen. Omstreeks 15.45 uur werd zij in de hal bij de lift aangesproken door een man die haar om geld vroeg. Zij gaf aan geen geld te hebben, waarop hij haar boodschappen wilde meenemen. Het slachtoffer trok aandacht door hard te gillen. De verdachte wisselde zijn witte pet in voor en zwarte en nam daarop de benen.

De verdachte had een licht getinte huidskleur en een verzorgd uiterlijk. Hij is vermoedelijk tussen de 18-20 jaar oud en 170 175 cm lang. Hij had zwart kort haar en droeg een donkere jas en een donkere broek. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie; 0900-8844.

Twee inwoners uit Amersfoort gewond na aanrijding

LEUSDEN Een voetganger en een bromfietser zijn beide gewond geraakt door een botsing op de Heiligenbergerweg.

Een 20-jarige inwoonster van Amersfoort liep vrijdagmiddag omstreeks 16.20 uur over het fietspad aan de Heiligenbergerweg richting de bushalte. Daar werd zij gegrepen door een 16-jarige bromfietster uit Amersfoort. Vermoedelijk reed de bestuurster te dicht langs de voetganger, waardoor de tas van de voetganger achter het stuur van de bromfiets bleek haken. Beiden kwamen hard ten val en waren zichtbaar gewond. Beide personen werden in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietster bleek een gekneusde kaak en een hersenschudding te hebben. Het letsel van de voetganger is nog onbekend.

Heler aangehouden

AMERSFOORT Een afspraak met een aanbieder van autovelgen op marktplaats resulteerde vrijdag in een aanhouding voor heling.

Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur had een 51-jarige man uit Amersfoort een afspraak gemaakt met een aanbieder van autovelgen. Hij had sterk het idee dat dit de velgen van zijn gestolen auto zouden zijn. De politie werd ingelicht over deze afspraak.

De politie kwam ter plaatse nadat zij doorkreeg dat de aangever zijn velgen herkende. Na inspectie bleek dat in de schuur en de woning van de verdachte meer goederen van de gestolen auto lagen.

De 17-jarige verdachte is aangehouden voor heling en is ingesloten voor verhoor.

Twee mannen aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT Op zaterdag om 4.25 uur is een 29-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor het mishandelen van een 20-jarige vrouw uit Apeldoorn en een andere 29-jarige man is aangehouden voor mishandeling de eerstgenoemde 29-jarige man.

De politie kreeg de melding dat er een vechtpartij zou zijn op de Weversingel. Ter plaatse kwam een man aanrennen. Hij rende richting de vrouw en duwde haar opzettelijk hard tegen de grond. De man werd aangehouden wegens mishandeling.

Vervolgens kwam een andere man aangelopen. Hij bleek de 29-jarige man kort daarvoor te hebben geslagen. Daarop werd ook deze man aangehouden. De aanleiding van beide mishandelingen is onbekend.

Rijden onder invloed

HOOGLAND Op zaterdag is om 4.25 uur een automobilist aangehouden omdat hij slingerend op de Bunschoterstraat en vermoedelijk door rood reed. De 28-jarige man uit Amersfoort bleek teveel te hebben gedronken en blies ter plekke 555 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van 6 uur.

Beroofd van fiets

AMERSFOORT Op zaterdag om 18.15 uur fietste een 66-jarige vrouw op de Keerkring en reed in de richting van de Hooglandseweg Noord. Op de kruising van de Keerkring en de Meridiaantunnel werd zij door een onbekende vrouw aangesproken. De vrouw stopte en plotseling werd haar fiets uit haar handen gerukt. Een aantal jongens renden weg met haar fiets in de richting van de Hooglandseweg Noord.

De politie is op zoek naar getuigen, en in het bijzonder naar een man die het slachtoffer even aansprak en vervolgens doorliep. Het gaat om een groep van ongeveer zes blanke jongens in de leeftijd tussen 15 en 16 jaar. Ze hadden een normaal postuur en droegen geen van allen een petje. Kunt u de politie meer informatie gegeven over dit incident? Neemt u dan contact op met de politie; 0900-8844.

Viertal sticht brand in bushokje

LEUSDEN De politie kreeg op zaterdagavond omstreeks 23.00 uur de melding van vernieling van en brandstichting in een bushokje door vier jongens. Bij aankomst van de politie bleek de bushalte zwart geblakerd. De jongens konden ter plekke worden aangehouden.

Na verhoor bleek het te gaan om baldadigheid. De vier jongens in de leeftijd tussen de 14 en 19 jaar, afkomstig uit Leusden en Amersfoort, kregen een bekeuring. De ouders van de minderjarige jongens zijn op de hoogte gebracht.