Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (15/01)

TILBURG, 15 januari 2006

Beelden van brandstofdief in Bureau Brabant

TILBURG: Het opsporingprogramma Bureau Brabant besteedt maandagavond 16 januari aandacht aan een bezinediefdiefstal in Moergestel. Op dinsdag 29 november, kwam de nog onbekende dader tanken bij het Total tankstation aan de Schoolstraat. De bestuurder tankte ruim vijftig liter benzine, stapte vervolgens weer rustig in zijn auto en ging er vandoor. Bij nader onderzoek bleek dat er op zijn witte Seat Marbella gestolen kentekenplaten zaten. Waar de man geen rekening mee hield, is het feit dat er bewakingscameras bij het tankstation hangen. Beelden van de dief worden getoond in Bureau Brabant, in de hoop dat kijkers hem herkennen en de politie daarover informeren via 0900-8844. Bureau Brabant is hét opsporingsprogramma in de provincie Noord-Brabant. De drie Brabantse politiekorpsen maken samen met het Openbaar Ministerie en Omroep Brabant dit opsporingsprogramma voor televisie, dat elke maandagavond vanaf 19.10 uur te zien is op Omroep Brabant.

Politie neemt rijbewijs af van dronken brokkenmaker

TILBURG: Op zaterdag 14 januari meldde de BBA-verkeersdienst dat er een stomdronken automobilist tot twee keer tegen een BBA-bus was gereden. Dat gebeurde rond 18.30 uur bij het busstationnetje op het Wagnerplein, toen de automobilist erg onhandig aan het inparkeren was. Agenten arresteerden bij aankomst meteen de automobilist. De man moest mee naar het politiebureau en uit de ademanalyse bleek dat hij maar liefst 5 keer de wettelijk toegestane waarde blies. De ademanalyseapparatuur gaf namelijk een uitslag van 995 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Dit was uiteraard meteen reden om het rijbewijs van de man in te vorderen. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van de aanrijding.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Doorrijder opgepakt

TILBURG: Een 19-jarige man uit Tilburg is door de politie opgepakt vanwege het verkeersmisdrijf Verlaten plaats ongeval. De man veroorzaakte vrijdagavond 13 januari in de Koestraat een aanrijding er reed daarbij door. Om 23.35 uur botste de verdachte tegen een geparkeerde auto aan. Dat gebeurde tijdens het inparkeren bij een coffeeshop. De benadeelde zag het gebeuren, noteerde het kenteken en belde de politie. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte legde een bekentenis af en is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie betrapt beschonken automobilisten

TILBURG: In de nacht van vrijdag 13 januari op zaterdag 14 januari controleerde de politie op de Spoorlaan de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.00 uur. De 42-jarige Tilburger werd gearresteerd omdat hij onder invloed van alcohol bleek te zijn. De ademanalyse gaf een uitslag van 255 ug/l. Goed voor een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Even later was het opnieuw raak op de Spoorlaan. Agenten betrapten een 55-jarige vrouw uit Tilburg beschonken achter het stuur van haar auto. Dat gebeurde rond 02.20 uur. De vrouw moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 355 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van 3 uren opgelegd. De verdachte is om 03.15uur weer in vrijheid gesteld.

Vrijdagavond 13 januari zagen agenten op de Heikantlaan een automobilist rijden. Dat was omstreeks 23.50 uur. Deze 24-jarige Tilburger had te diep in het glaasje gekeken en werd daarvoor aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 300 ug/l. De man kreeg om die reden een rijverbod van 2 uur en hij kan een procesverbaal tegemoet zien.

Vrijdagavond 13 januari vond de politie in de Lage Witsiebaan een 32-jarige man die teveel had gedronken. De man lag laveloos op de grond en wilde daar ook blijven slapen. Het was toen 22.34 uur. In verband met de temperatuur die nacht, besloten de agenten om de man aan te houden voor openbare dronkenschap. Op die manier kon hij zijn roes uitslapen in een (warme) politiecel in plaats van op straat. Hij is de volgende dag, rond het middag uur weer in vrijheid gesteld, waarbij hij een bekeuring meekreeg terzake openbare dronkenschap.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen de 220 ug/l en de 350 ug/l) geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven de 350 ug/l) worden voorgelegd aan de Officier van Justitie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dag 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Sinds 1 januari 2006 gelden overigens voor zogenaamde beginnende bestuurders strengere regels en strengere straffen voor het rijden onder invloed.

Vuurwapen bij huiselijk geweld

TILBURG: Op zaterdag 14 januari werd de politie om 03.20 uur geroepen bij een zaak van huiselijk geweld in de Mullegenstraat. Familieleden meldden dat de 34-jarige man des huizes door het lint ging en dat er een vuurwapen in het spel was. Toen de politie arriveerde bleek dat een vrouwelijk familielid hem het vuurwapen al had ontfutseld en buiten zijn bereik had gebracht. De man verkeerde onder invloed van alcohol en vermoedelijk is er tijdens een familiefeest ruzie ontstaan. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De agenten namen het vuurwapen in beslag en vonden bij een doorzoeking van de woning een zak met patronen in de slaapkamer. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten. Hij wordt onder andere aan de tand gevoeld over de herkomst van het wapen.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG: In de Jan van Beverwijckstraat heeft zich een beroving voorgedaan. Dat gebeurde op zaterdag 14 januari tussen 00.00 uur en 00.30 uur. Het 15-jarige slachtoffer werd door een nog onbekende dader van zijn fiets getrokken en kreeg meteen een aantal klappen. Om het geweld te stoppen werd het slachtoffer gedwongen om zijn portemonnee af te geven. De dader is ook een jongeman en de politie heeft een goede signalement beschrijving op genomen van het slachtoffer. Hiermee wordt momenteel verder gerechercheerd.

Inbrekers overlopen

UDENHOUT: Drie inbrekers wekten met hun gestommel de bewoners van een woning annex bakkerij aan Slimstraat in Udenhout. De man des huizes raakte kort in een schermutseling verzeild met een van de inbrekers, waarna het trio het hazenpad koos. De politie was binnen drie minuten ter plaatse. De agenten vingen de gedupeerden op en stelden achtergebleven sporen veilig voor de technische recherche. Vermoedelijk was het de daders te doen om de inhoud van de kassa, want er lag muntgeld over de vloer verspreid. De politie stelt nog een buurtonderzoek in, waarna de recherche aan de slag kan met het opsporingsonderzoek. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 14 januari op zondag 15 januari omstreeks 02.00 uur.

TILBURG: Bewoners van een woning in de Akkerstraat schrokken wel even toen zij zaterdagavond 14 januari oog in oog met een inbreker stonden. Toen het stel rond 21.40 thuis kwam zagen ze iemand in de woonkamer, die er snel vandoor ging. Uit onderzoek bleek dat de man het badkamerraam op de begane grond had opengebroken. Hierdoor is hij trouwens ook weer gevlucht. De politie is op zoek naar een slanke, blanke man van ongeveer 1.80 / 1.90 meter van circa 30/35 jaar. De man had donkerblond golvend kort haar en was gekleed in een spijkerbroek en donkerkleurige jas. Voor zover nu bekend is er niets uit de woning gestolen. De politie nam een aangifte op en stelde een buurtonderzoek. Verder gaat de technische recherche nog een sporenonderzoek verrichten in en rond de woning.

Man opgepakt op verdenking van huiselijk geweld

TILBURG: Een 41-jarige man uit Tilburg is gearresteerd nadat hij een vriendin / huisgenote mishandeld had. De mishandeling vond plaats op zondag 15 januari rond 03.00 uur. Het 50-jarige slachtoffer vertelde dat stompen in haar gezicht had gekregen, toen de man zijn zin niet kreeg van haar. De vrouw had zichtbare verwondingen opgelopen in haar gezicht en deed aangifte van mishandeling. De politie arresteerde de 41-jarige verdachte en bracht hem over naar het politiebureau. Hij vertelde tijdens het verhoor dat het de nodige alcohol had gedronken en ontkent de mishandeling. Hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Gezochte personen in de kraag gegrepen

TILBURG: Bij routinecontroles stuitte de politie op een aantal personen die nog gezocht werden door het openbaar ministerie om straffen uit te zitten of vanwege openstaande geldboetes. Op het Slipjachtpad arresteerde het biketeam een 35-jarige Tilburger. De man had nog 28 dagen gevangenisstraf tegoed en werd door de politie gezocht voor een recent gepleegd strafbaar feit (verduistering). De man is ingesloten.
In de Scarlattistraat hield de politie een 24-jarige Tilburger aan. Dat gebeurde op zaterdagavond 14 januari om 23.30 uur. In het politiebureau voldeed de man een openstaande boete van 385,- voordat hij weer in vrijheid gesteld werd.
Bij het uitschrijven van een bekeuring op de Jan Heijnstraat bleek de overtreder nog gesignaleerd te staan. Hij moest nog 10 dagen gevangenisstraf ondergaan. Om die reden zette de politie hem op zaterdagmiddag 14 januari om 14.50 uur achter slot en grendel. Drie dagen hechtenis of een boete betalen van 207,-. Dat stond nog open voor een 46-jarige man uit Tilburg. De man viel door de man toen hij werd aangehouden omdat hij in een onverzekerde auto over de Burgemeester Damsstraat reed (zat. 14-01-2006 om 09.00 uur) Zondagochtend 15 januari pakte de politie om 11.30 uur op de Ringbaan-West nog een wanbetaler op. De 17-jarige jongeman, zonder vaste woon- of verblijfplaats werd door het openbaar ministerie gezocht voor een openstaande boete van 37,50. Hij werd ingesloten en overgedragen aan Justitie.

Arrestaties na bedreigingen

TILBURG: Op zondag 15 januari kreeg de politie rond 04.15uur de melding uitgaanspubliek werd bedreigd door een man met een mes. De gebeurde in een bus (een zogenaamde Nightl-liner) op de Spoorlaan. Ter plaatse vertelden zes mensen dat ze bedreigd waren door een medepassagier. Geen van de gedupeerden durfde aangifte te doen. Toch ging de politie toch over tot de aanhouding van een 18-jarige Tilburger. Dit gebeurde op basis van het opgegeven signalement. Na de arrestatie bevestigden de slachtoffers dat dit de juiste verdachte was. Bij hem werd echter geen mes aangetroffen. De man in kwestie is overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De politie heeft de bewuste bus op haar verdere route begeleid ter bevordering van het veiligheidsgevoel van de inzittende passagiers. Dit gebeurde overigens op verzoek van de dienstdoende buschauffeur.

TILBURG: Een portier van een horecagelegenheid op het Piusplein deed aangifte van bedreiging. Na onenigheid in de lokaliteit had hij een amokmaker buiten gezet. De bewuste man dreigde dat hij terug zou komen om de portier dood te schieten. Dat gebeurde op zondag 15 januari om 05.15 uur. Agenten die bezig waren met het horecatoezicht, kwamen meteen in actie. Zij arresteerden de 42-jarige verdachte, afkomstig uit Rotterdam. De man werd ingesloten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer