Persberichten zondag 15 januari

's-Hertogenbosch, 15-01-2006

Openbaar dronkenschap

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige vrouw uit Waalwijk aangehouden op de Stoofstraat in s-Hertogenbosch. De vrouw leunde tegen een auto aan en had overgegeven. Ze probeerde steeds de autodeur open te maken, dit lukte echter niet. De politie wilde de vrouw controleren, maar ze reageerde niet of nauwelijks. Ze had geen identiteitsbewijs bij zich. Daarop werd ze aangehouden. Ze heeft haar roes uit mogen slapen in de cel en is zondag met een proces-verbaal voor openbaar dronkenschap naar huis gestuurd.

Jongen geeft kopstoot

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op het Kapelaan Koopmansplein in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdachte even daarvoor een 19-jarige plaatsgenoot zonder aanleiding een kopstoot gegeven te hebben op de Hinthamerstraat. Dankzij het signalement kon de politie de verdachte aanhouden. Hij is ingesloten.

Aangehouden voor vernieling

s-Hertogenbosch De politie heeft dankzij oplettende getuigen twee Bosschenaren, 14 en 16 jaar oud, aangehouden op de Pettelaarseweg in hun woonplaats. Ze worden er van verdacht in de nacht van zaterdag op zondag diverse ruiten vernield te hebben van een school aan het Sweelinckplein. Getuigen zagen dat jongens de ruiten ingooide en waarschuwde de politie. Die nacht werden ook ruiten vernield van een woning aan de Maria Bourgondiesingel. De verdachten zijn aangehouden en onderzocht wordt of zij die vernielingen ook gepleegd hebben.

Opstootje

Nistelrode In de nacht van zaterdag op zondag deed zich een opstootje voor op het Laar in Nistelrode. De politie hield daarbij vijf verdachten uit Oss, Nistelrode en Berghem aan. Een 38-jarige inwoner van Berghem stond te plassen naast een horecagelegenheid in die straat. Politieagenten zagen dat en spraken de man hierop aan. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich en trok zich weinig aan van de politie. Hij wilde de horecagelegenheid weer binnen gaan. Inmiddels waren diverse mensen uit de horecagelegenheid naar buiten gekomen en zij vonden dat de verdachte weer naar binnen moest gaan. Ze bemoeiden zich met de politiemensen. Eén van hen pakte de zaklamp van één van de politiemensen af en gooide deze hard weg. Een 36-jarige inwoner van Berghem wordt hiervan verdacht. De politie liet meerdere eenheden ter plaatse komen om zowel de wildplasser als de man die de zaklamp afpakte, aan te houden. Dit was nodig omdat de menigte die naar buiten kwam, het de agenten onmogelijk maakten hun werk te doen. Uiteindelijk werden naast de 36 en 38-jarige inwoner van Berghem, een 38-jarige Ossenaar, een 41-jarige man uit Nistelrode en een 34-jarige vrouw uit Berghem aangehouden. Ze hadden allen geprobeerd aanhoudingen te voorkomen. De vrouw wordt er ook van verdacht een agent geslagen te hebben. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man wil niet weggaan

Uden Een 21-jarige inwoner van Uden is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden door de politie op de Land van Ravensteinstraat in zijn woonplaats. De man had onenigheid gehad met een taxichauffeur en gedroeg zich recalcitrant op de weg. Politieagenten gaven hem aan dat hij naar huis moest gaan. Hij bleef echter vervelen in de straat. De man weigerde weg te gaan. Daarop werd hij aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering. Hij is zondagmorgen met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Dure shag

Oss Een 48-jarige inwoner van Nijmegen had zaterdagmiddag wel een heel duur pakje shag. Ze had het pakje weggenomen bij een winkel aan de Schaepmanlaan in Oss. Ze kreeg een boete van 130.

Rijden zonder rijbewijs

Boekel De politie heeft zaterdagmiddag een 30-jarige inwoner van Boekel aangehouden op het Voorstveld in zijn woonplaats. De man had zich verdacht gedragen in een winkel aan de Markt in Mill. De gewaarschuwde politie controleerde de man in zijn auto. Toen bleek dat hij reed zonder rijbewijs. Hierop is hij aangehouden en later die dag naar huis gestuurd met een proces-verbaal.

Aangehouden voor gooien van eieren

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige Bosschenaar aangehouden. De man meldde zich volgens afspraak op het politiebureau. Hij wordt er van verdacht die avond eieren naar de woning van zijn ex-vrouw, een 36-jarige Bossche, gegooid te hebben. Dit zou in de Lucas van Leydenstraat gebeurd zijn. De man ontkent echter daar geweest te zijn. De twee hebben al langer een conflict. De politie maakt proces-verbaal op.

Met drank op achter het stuur

De politie heeft dit weekend weer enkele bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Ze kregen allen een proces-verbaal en een rijverbod.


· Een 47-jarige Osse werd zaterdagavond betrapt toen ze met drank op achter het stuur zat. Ze reed op de Dr. Saal van Zwanenberg in haar woonplaats.


· Een 32-jarige automobilist ui Tilburg viel in de nacht van zaterdag op zondag door de mand op de A59 ter hoogte van Drunen. Hij had zoveel gedronken dat hij zijn rijbewijs in moest leveren.


· Een 25-jarige inwoner van Boxtel werd die nacht in zijn auto betrapt op de Achterberghstraat in zijn woonplaats. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken.


· Op de Vughterstraat in s-Hertogenbosch bleek een 28-jarige Bossche automobilist te veel gedronken te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Jongens aangehouden voor vernieling

Veghel Dankzij een oplettende getuige kon de politie zaterdagavond vier jongens aanhouden op verdenking van vernieling in de Dr. W. Dreesstraat in Veghel. De verdachten een 15-jarige jongen uit België en drie 14-jarige jongens uit Veghel zouden over een aantal autos heen gelopen zijn. De getuige waarschuwde de politie. Ze zijn aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 16-jarige Bosschenaar aangehouden op de Parade in s-Hertogenbosch. De jongen mocht een horecagelegenheid niet binnen van de portiers. Daarop bedreigde hij één van hen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor vernieling

Boxtel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier jongens uit Boxtel, 15 en 16 (3x) oud aangehouden op de Dukaat in hun woonplaats. Ze worden er van verdacht in die straat een autospiegel vernield te hebben en over een aantal autos heen gelopen te zijn. Ook zouden ze een auto op zijn kant gelegd hebben. De jongens werden door de politie op heterdaad betrapt. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief aangehouden

Loosbroek Een 17-jarige inwoner van Uden is in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op het stelen van een fiets op de Dorpsstraat in Loosbroek. Een medewerker van een horecagelegenheid zag dat de man de fiets wegnam en hield hem aan. De politie nam de jongen mee naar het bureau en maakte proces-verbaal op.

Vrouw gewond bij aanrijding

Uden Zaterdagmiddag is een 67-jarige Udense fietsster gewond geraakt bij een aanrijding op de rotonde op de Koopmanstraat. Een 45-jarige automobilist uit Uden kwam vanaf de Koopmanstraat en hij wilde rechtsaf de Julianastraat in slaan. Hij zag daarbij het slachtoffer dat over de rotonde fietste over het hoofd. Ze is met hoofdletsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser gewond bij eenzijdig ongeval
Sint Anthonis Een 55-jarige fietser uit Sint Anthonis is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Breestraat in zijn woonplaats. De man wilde met zijn fiets de stoep oprijden, maar zijn wiel gleed weg en hij kwam ten val. Hij raakte gewond aan zijn schouder en is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.