Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

15 januari 2006

Apeldoorn -taggers aangehouden

Twee Apeldoornse jongens van 13 en 14 kunnen binnenkort via een jeugdpreventieproject aan de slag. Zij werden vrijdagmiddag (13/1) door getuigen op de Eglantier aangehouden waar zij met een spuitbus tags op een muur aan het spuiten waren. Ze werden aan de politie overgedragen. Op het politiebureau legden zij een verklaring af waarna zij aan hun ouders zijn overgedragen. De jongens zijn verwezen naar het preventieproject.

Apeldoorn - containerbranden

De brandweer en politie hebben zondagochtend (15/1) de handen vol gehad aan een aantal containerbranden in het centrum. De eerste melding kwam rond 04.50 vanaf de Hoofdstraat. Hier bleek een container bij een winkel in brand te slaan. De vlammen laaiden behoorlijk op en hadden grip kunnen krijgen op het pand. Agenten trokken in afwachting van de brandweer de container weg en terwijl de gearriveerde brandweer bezig was, werd even verderop in een berg afval brand ontdekt. Brandwer en politie gingen op onderzoek uit en troffen nog twee brandende containers aan, één achter een winkel bij een parkeerterrein , de andere bij een appartementencomplex aan de Stationsstraat. De brandweer liet meer bluswagens komen en bluste de containers. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen.

Apeldoorn- steekpartij voorkomen

De politie heeft zondagochtend (15/1) mede dankzij een tip van een getuige een steek-incident in de binnenstad weten te voorkomen. Een 22-jarige Deventenaar met een groot vleesmes werd aangehouden en ingesloten.

Rond 04.00 uur vond er een ruzie tussen twee groepen plaats en de aanwezige agenten wisten de vechtersbazen te scheiden. Terwijl de sfeer nog broeierig bleef werd één van de agenten door een getuige aangesproken, die had gezien, dat een jongeman naar een auto was gelopen en er iets langs uit had gehaald. Agenten ondernamen direct actie en zagen dat de bewuste man iets wat op een mes leek in zijn mauw verborgen hield. Toen hij werd aangesproken werd de man direct opstandig en met gepast geweld wisten de agenten de man onder controle te krijgen. Hij bleek een vleesmes gepakt te hebben. Tijdens de aanhouding moest een agent met een politiehond kameraden van de Deventenaar op afstand houden. De verdachte is ingesloten in het politiebureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - inbraak

Tijdens afwezigheid van de bewoners is ingebroken in een woning aan de Koppellaan. De inbraak werd zaterdagochtend (14/1) ontdekt en de inbrekers zijn na het forceren van een tuindeur op zoek gegaan naar buit. De hele woning werd doorzicht en de dieven hebben een zware kluis en sieraden buitgemaakt. De technische recherche heeft een onderzoek verricht en de politie onderzoekt de inbraak.

Apeldoorn - dronken op bromfiets

Hij was al gewaarschuwd door een agent, maar ondanks dat besloot een 43-jarige Apeldoorner zondagochtend (15/1) toch op z'n brommer te stappen. Hij werd vervolgens op de Nieuwstraat aangehouden. De ademanalyse wilde niet lukken, waarna een arts een bloedproef bij de man nam. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - politie zoekt slachtoffer mishandeling

De politie heeft zondagochtend (15/1) omstreeks 03.35 uur op de Nieuwstraat een 33-jarige Apeldoorner op heterdaad aangehouden voor mishandeling. Surveillerende agenten zagen dat de man ter hoogte van de Kinsbergenstraat een jongeman vol in het gezicht stompte. Bij de aanhouding ontstond een klein opstootje, omdat omstanders zich ermee bemoeiden en inmiddels was het slachtoffer verdwenen. De politie vraagt de jongeman om zich te melden.

Apeldoorn - met speed naar de kroeg

Een 19-jarige Apeldoornse is zondagochtend (15/1) bij een horecazaak in de binnenstad aangehouden omdat zij speed bij zich had. Toen het meisje de gelegenheid binnen wilde ontdekte een portier een mapje met een wikkel met speed. Ze is overgedragen aan de politie en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn - keukenbrandje

De brandweer is zondagavond (15/1) even na 19.00 uur uitgerukt naar een woning aan de Billitonlaan. Een pannetje vet was in brand geraakt en ook de afzuigkap vatte vlam. Ondanks dat de bewoners het verkeerde blusmiddel gebruikten (water) wisten zij het vuur te doven. Alles bleek onder controle en Salvage werd in kennis gesteld voor de verdere schade-afhandeling.

Einde berichten

---- --