Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Man krijgt laadbalk op het hoofd en raakt gewond
Publicatiedatum: 15-1-2006 14:11:19

Zevenaar - Een 35-jarige man uit Zevenaar is vrijdagavond in zijn woonplaats gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man was bij een transportbedrijf bezig met het laden van een containerbak van een vrachtwagen. Op een nog onbekende wijze schoot de balk los van de bevestiging en viel op het hoofd van de Zevenaarder. Hierdoor liep de man een flinke hoofdwond op. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Zevenaar gebracht. De politie heeft de Arbeidsinspectie van dit bedrijfsongeval op de hoogte gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dronken automobilist veroorzaakt ongeluk

Publicatiedatum: 15-1-2006 13:51:54

Herveld - De politie heeft zaterdagnacht een 23-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een ongeval waarbij een 26-jarige inzittende uit Herveld gewond is geraakt. De Oosterhouter reed over de Tielsestraat toen hij ter hoogte van de Schebbelaarsestraat hij een lantaarnpaal raakte en de macht over het stuur verloor. De auto reed vervolgens via de berm in een tuin en raakte daarbij een boom met hekwerk. De 26-jarige inzittende uit Herveld raakte hierbij gewond en is voor nader onderzoek overgebracht naar ziekenhuis Rijnstate. Bij de ademanalyse bleek dat de 23-jarige bestuurder teveel had gedronken. Hij blies een promillage van 1,56. Dit is bijna drie keer zoveel als toegestaan. De man is hierop door de politie aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is een proces verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Twee gewonden bij ongeval Weteringsewal in Valburg
Publicatiedatum: 15-1-2006 13:48:22

Valburg - Vrijdagavond raakten twee 21-jarige Oosterbekers gewond toen hun auto tegen een boom botste. De Oosterbekers reden vanuit Elst via de Weteringsewal richting Heteren. Net over het viaduct met de A50 zou de Oosterbeker uit hebben moeten wijken voor een tegemoetkomende auto. Door deze uitwijkmanoeuvre raakte de auto in de berm een boom, reed van het talud af, raakte vervolgens diverse struiken en botste uiteindelijk nog een keer tegen een boom. Zowel de bestuurder als de inzittende konden op eigen kracht uit de zwaar beschadigde auto komen. Een passerende getuige verleende eerste hulp aan de slachtoffers die vervolgens voor verder onderzoek naar ziekenhuis Rijnstate zijn overgebracht. Er was geen alcohol in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisje (16) aangehouden voor ruit ingooien

Publicatiedatum: 15-1-2006 13:47:50

Zevenaar - De politie heeft zaterdagnacht een 16-jarige Duivense aangehouden in Zevenaar wegens het ingooien van een ruit. Na afloop van een feest in een uitgaansgelegenheid in Zevenaar zou het meisje agressief zijn geworden en een ruit hebben ingegooid van het gebouw waar het feest plaatsvond. De bedrijfsleider belde daarop de politie die de 16-jarige heeft aangehouden. Het meisje reageerde ook agressief richting de agenten waarop zij is meegenomen naar het politiebureau. Het meisje verklaarde later kwaad te zijn geworden omdat haar jas verdwenen was uit de garderobe.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisjes aangehouden voor het stelen van een zak snoep
Publicatiedatum: 15-1-2006 13:45:30

Zevenaar - De politie heeft vrijdagavond drie meisjes in de leeftijd van vijftien en zestien jaar oud aangehouden op verdenking van het stelen van een zak snoep. De meisjes kwamen gezamenlijk de supermarkt binnen waarna de bedrijfsleider één van de meisjes betrapte op het stelen van frisdrank en snoep. Hij gaf haar de kans de goederen terug te leggen. Bij latere controle door de bedrijfsleider bleek dat het meisje toch nog snoep probeerde te stelen en is de politie gewaarschuwd. Daarop zijn alledrie de meisjes aangehouden. Uit later onderzoek bleek dat twee van de drie meisjes er niet bij betrokken waren. Justitie beslist wat er met het derde, zestienjarige, meisje gaat gebeuren. Ze is later aan haar ouders overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West-Veluwe Vallei

---

Man aangehouden voor mishandelen ex-vrouw en dochtertje
Publicatiedatum: 15-1-2006 14:04:55

Ede- De politie heeft vrijdagmiddag een 44-jarige man met nog onbekende verblijfplaats in Ede aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 41-jarige ex-vrouw en negenjarig dochtertje mishandeld te hebben. De twee kregen ruzie over de bezoekregeling. Hij probeerde daarop zijn dochtertje toch in de auto mee te nemen. Daarbij zou de man zijn ex-vrouw hebben geslagen en hun dochtertje hardhandig om de hals hebben gepakt. Omstanders schoten daarbij te hulp en waarschuwden de politie. De 41-jarige vrouw heeft aangifte gedaan en agenten hebben de man daarop aangehouden. Hij is in de loop van zaterdag na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

82-jarige vrouw slachtoffer babbeltruc

Publicatiedatum: 15-1-2006 14:04:25

Oosterbeek - Een 82-jarige vrouw uit Oosterbeek is het slachtoffer geworden van een zogenaamde babbeltruc. De vrouw meldde zich vrijdag bij de politie. Twee vrouwen belden afgelopen donderdag omstreeks half twaalf aan bij de Oosterbeekse. De twee wisten met een smoesje het verrtrouwen te winnen van de vrouw en werden binnengelaten. Kort daarna gingen de vrouwen weer weg. Pas later bleek dat er verschillende spullen meegenomen waren waaronder geld en een bankpas. Een deel van de spullen werd vrijdag teruggevonden in de struiken vlakbij de woning van de Oosterbeekse. Volgens het slachtoffer waren beide vrouwen niet van Nederlandse afkomst. De eerste vrouw heeft een getinte huidskleur, is vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud, 1,70 meter, heeft een normaal postuur en kort donker haar. De tweede vrouw is blank, tussen de 20 en 30 jaar oud, 1,70 meter, een normaal postuur en had donkerblond haar. Heeft u meer informatie over deze zaak? Belt u dan met de politie op nummer 0900-8844. Overigens adviseert de politie nooit zomaar vreemden de woning binnen te laten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie zoekt getuigen diefstal vanaf bouwterrein
Publicatiedatum: 15-1-2006 14:03:27

Barneveld - De Barneveldse politie is op zoek naar getuigen van de diefstal vanaf een bouwterrein aan de Narcissenstraat. Uit twee in aanbouw zijnde woningen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee bouwdrogers, zogenaamd heaters, gestolen. De heaters zijn ongeveer
1.20 meter lang, hebben een gele buis en een zwarte tank eronder. Ze staan op twee wielen. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die meer informatie hebben zich te melden bij de politie of te bellen met 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dagvaarding en geldboetes na belediging en verzet
Publicatiedatum: 15-1-2006 13:52:20

Nijkerk - Belediging van politieagenten en verzet bij hun aanhouding. Twee achttienjarige Ermeloërs en een zeventienjarige jongen uit Nijkerk zullen het moeten bekopen met geldboetes en een dagvaarding. Het trio werd vrijdagavond door de Nijkerkse politie aangehouden op de Larixlaan na klachten over overlast. Volgens buurtbewoners zou er door een groep jongeren op straat worden gedronken en geblowd. Twee agenten van de Nijkerkse politie gingen poolshoogte nemen en troffen een groep jongeren aan. Onder hen waren de beide Ermeloërs, die bier een het drinken waren. De twee kregen daarvoor een bekeuring. Een van de twee weigerde echter zijn naam op te geven, waarop hij werd aangehouden. De Nijkerker bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben en moest eveneens mee naar het politiebureau. Daarop keerde de groep zich tegen de agenten en werden beledigingen geuit. Ook bood een van de aangehouden Ermeloërs verzet door zich van de agenten los te rukken en naar hen te slaan. Met behulp van collega's en gebruik van pepperspray lukte het uiteindelijk de drie te overmeesteren. Het trio is later na verhoor vrijgelaten. Justitie legde een van de Ermeloërs en de Nijkerker een boete op wegens belediging; de andere Ermeloër kreeg een dagvaarding vanwege zijn verzet tegen zijn aanhouding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Drie verdachten opgepakt tijdens toezicht uitgaanscentrum
Publicatiedatum: 15-1-2006 13:46:55

Ede - De Edese politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rondom het Museumplein drie verdachten opgepakt tijdens toezicht in het uitgaanscentrum. Een negentienjarige Edenaar werd rond kwart over vier op het Maandereind op heterdaad aangehouden wegens baldadigheid. Agenten zagen de jongen tegen een terrasscherm trappen waardoor schade ontstond. De jongen wilde niet meewerken toen hem naar zijn naam werd gevraagd waarop hij mee moest naar het bureau. Hij is later met een boete naar huis gestuurd.
Even voor vijf uur waren agenten getuige van een vechtpartijtje waarbij gezien werd dat een 25-jarige Edenaar enkele klappen uitdeelde. De Edenaar werd daarop aangehouden en is later eveneens met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Niemand was bij het incident gewond geraakt of wilde aangifte doen.
Op het Museumplein werd die nacht een 22-jarige man uit Harskamp aangehouden. Hij zou in een cafetaria een binnendeur hebben vernield volgens het personeel. De man gaf terplekke toe de schade te hebben aangericht. Na het vergoeden van de schade moet de Harskamper mee naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Voorthuizenaar gewond na val van bromfiets
Publicatiedatum: 15-1-2006 13:41:54

Voorthuizen - Een 61-jarige bromfietser uit Voorthuizen is zaterdagmiddag op de Hoofdstraat in zijn woonplaats gewond geraakt nadat hij in beschonken toestand van zijn brommer was gevallen. De man was even voor twee uur 's middags door nog onbekende oorzaak met zijn brommer gevallen. Daarbij had hij een hoofdwond opgelopen. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de man. Door verplegend personeel van een ambulance werd de Voorthuizenaar terplekke behandeld, waarna hij met de agenten mee moest naar het politiebureau. Daar bleek na de ademanalyse dat de Voorthuizenaar met een promillage van 2,29 op zijn brommer had gereden. Dat is ruim vier keer zoveel als is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur. Zijn rijbewijs werd niet ingenomen: dat was al eerder ongeldig verklaard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---