Stad Utrecht, 14.00 uur

Utrecht, 15-01-2006 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vechtpartij

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag hielden agenten op de Vinkenburgstraat vijf verdachten van openlijke geweldpleging aan.

Omstreeks 04.25 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij. Op de Vinkenburgstraat zagen agenten drie mannen van 30, 31 en 32 jaar oud en afkomstig uit Hierden en Utrecht, die betrokken waren bij de vechtpartij. Zij werden direct aangehouden en meegenomen naar het bureau. Twee vrouwen, van 20 en 30 jaar oud gingen mee naar het bureau voor het doen van aangifte, maar later bleek op beelden van cameratoezicht dat zij zich eveneens schuldig hadden gemaakt aan de vechtpartij. Alle verdachten hebben een bekeuring gekregen.

Aanrijding bus en twee autos

UTRECHT Vrijdagavond vond op de Oude Vleutensweg een aanrijding plaats, waarbij een 20-jarige man uit Breukelen gewond raakte.

Omstreeks 19.30 uur reed een 22-jarige automobilist uit Breukelen over de Oude Vleutenseweg richting Utrecht toen hij door nog onbekende oorzaak hard moest remmen en in een reactie naar links stuurde, waardoor hij via de middenberm op de rijbaan voor het andere verkeer terecht kwam. Daar reed een 28-jarige bestuurder van een stadsbus. De auto van de 22-jarige man schoof door en raakte een tweede personenauto die achter de bus reed. De auto van deze 35-jarige Utrechter raakte beschadigd evenals de bus. Beide bestuurders van deze voertuigen raakten niet gewond en konden hun weg vervolgen. Een 20-jarige passagier van de 22-jarige man uit Breukelen, liep onbekend letsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De auto van de man moest worden weggetakeld. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Vernielers aangehouden

UTRECHT De politie kon op vrijdagavond omstreeks 21.10 uur na een melding twee verdachten van vernieling aanhouden.

De politie kreeg de melding dat een groepje jongens een bushokje op de Homeruslaan vernielden. De politie trof een groepje van drie jongens aan, die de vernieling hadden gepleegd. Twee jongens van 14 en 15 jaar uit Utrecht zijn aangehouden. De derde jongen fietste ervandoor en werd niet meer aangetroffen. Beide verdachten zijn jeugdige veelplegers en werden ingesloten voor de nacht. De ouders zijn in kennis gesteld.

Tevens constateerden agenten andere vernielingen in de omgeving. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachten hiervoor ook verantwoordelijk zijn.

UTRECHT Twee minderjarigen uit Utrecht zijn aangehouden voor vernieling van een raam van het zorgcentrum Rosendael en vernieling van een auto.

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur kreeg de politie de melding dat een raam van het zorgcentrum Rosendael was gesneuveld. Tevens bleek een auto te zijn vernield.

De politie ging ter plaatse. Daar trof zij twee minderjarigen aan. Zij waren al aangehouden door een medewerker van het zorgcentrum. Het 11-jarige meisje heeft verklaard de vernielingen te hebben gepleegd. De 12-jarige jongen verklaarde overal bij te zijn geweest, maar zelf niets te hebben gedaan. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld. Gezien de leeftijd zal een passende straf worden gegeven.

Ruit sneuvelt

UTRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag 15 januari werd op de Surinamestraat een ruit van een woonkamer volledig vernield.

Agenten kregen omstreeks 05.00 uur de melding dat mogelijk een ontploffing had plaatsgevonden in de Surinamestraat. De gewaarschuwde agenten constateerden dat vermoedelijk vuurwerk de oorzaak is van de vernieling.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen die mogelijke verdachten gezien of gehoord hebben op het bewuste tijdstip. Zij kunnen bellen met de politie van het district Utrecht zuid i.o., via tel: 0900-8844.

Cameratoezicht

UTRECHT Dankzij cameratoezicht werden zondagmorgen 15 januari twee verdachten in het centrum betrapt en aangehouden.

Om 00.45 uur zagen medewerkers van cameratoezicht dat een 41-jarige Utrechter op het Vredenburg een fiets verkocht aan een 23-jarige Utrechter. Beide mannen konden door mountainbikeagenten worden aangehouden. De 41-jarige Utrechter is veelpleger en werd ingesloten. De 23-jarige Utrechter mocht het politiebureau weer verlaten, maar tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor heling.

Een 26-jarige Utrechter kwam om 03.20 uur in beeld toen hij bezig was met het stelen van een fiets op het Smakkelaarsveld. Na een tip van cameratoezicht kon hij door surveillerende agenten worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Aanrijding

UTRECHT - Een 25-jarige automobilist is zaterdag op het Pascalplein gewond geraakt na een aanrijding.

De politie kreeg om 21.15 uur de melding dat een ongeval had plaatsgevonden op het Pascalplein. Het bleek dat de 25-jarige Utrechter over de Marowijnedreef reed richting Gangesdreef. Bij het oversteken van de Carnegiedreef heeft de man vermoedelijk niet goed naar rechts gekeken en zag daarom een 23-jarige automobilist, eveneens uit Utrecht, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 25-jarige man is per ambulance met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Bemoeienis leidt tot opstootje

UTRECHT Een 50-jarige Utrechter raakte figuurlijk oververhit bij de brand zaterdag aan de Seringstraat.

De man wilde omstreeks 10.30 uur niet achter het afzetlint van de politie plaatsnemen en liet zich beledigend uit naar de agenten. Na herhaaldelijke vorderingen om achter het lint plaats te nemen raakten de man en een agent in duw- en trekwerk verwikkeld. Een toegesnelde tweede agent die de man onder controle wilde krijgen, kreeg een knietje van de Utrechter. De man kreeg hierop als reactie een vuistslag in zijn gezicht terug. Gezien de drukke situatie en de daarmee gepaard gaande andere prioriteiten, is met de man een gesprek gevoerd en heeft hij zijn excuses aangeboden. Een aanhouding heeft niet plaatsgevonden.

Onder invloed rijden met ontzegging

UTRECHT Vrijdagavond 13 januari werd een 36-jarige Utrechter aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol achter het stuur werd betrapt op de Varkenmarkt.

Surveillerende agenten zagen de man om 22.35 uur in zijn auto rijden en lieten hem stoppen. Hij was duidelijk niet nuchter en werd direct aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 805 ug/l in zijn lichaam had. Tevens bleek dat zijn rijbewijs eerder al volledig ongeldig was verklaard. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Een 61-jarige Utrechtse automobilist is vrijdagavond aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol bij een verkeersongeval betrokken was.

Twee automobilisten kwamen met elkaar in botsing op de kruising Roerstraat Rijnlaan. De mannen wilden de schade onderling regelen, en dus wilden de toegesnelde agenten hun weg weer vervolgen. Vlak voordat zij wegreden werden zij geroepen omdat de Utrechter er toch niet uitkwam met de andere partij, een 23-jarige man, eveneens uit Utrecht. Daarop hebben de agenten beide mannen aan een blaastest onderworpen en bleek de 61-jarige man onder invloed te zijn. Hij is aangehouden en blies op het politiebureau 655 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

UTRECHT Zaterdagmorgen 14 januari overkwam een 35-jarige automobilist uit Utrecht hetzelfde lot. Ook hij werd aangehouden na een aanrijding, deze maal op de Marnixlaan. Om 05.20 uur werd de man meegenomen naar het politiebureau, waar hij 765 ug/l blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding bij verkeerscontrole

UTRECHT Vrijdagmiddag en -avond hield de politie toezicht en een verkeerscontrole op de Croeselaan en het Brederoplein. De verkeerscontrole leidde tot de aanhouding van een verdachte van heling.

66 Bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting (41) en overige feiten zoals geen gordel dragen, over de busbaan rijden, rijden zonder rijbewijs, niet volgen van de verplichte rijrichting en een verlopen apk.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht werd om 15.40 uur gecontroleerd. Hij stopte keurig voor de agenten, stapte uit en zette het vervolgens op een rennen. Na een korte achtervolging kon hij in de Jekerstraat worden aangehouden. Natuurlijk was de jongen te jong om in een auto te mogen rijden, maar de auto stond ook als gestolen gesignaleerd en er lag inbrekerswerktuig in de auto. De jongen is aangehouden voor heling en ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek is ingesteld

Doorgereden na aanrijding; getuigen gezocht

UTRECHT Zaterdagavond 14 januari omstreeks 23.10 uur kwam een 18-jarige Utrechtse bromfietser (met bijrijder) op de Amsterdamsestraatweg in botsing met een automobilist. De automobilist reed door en de politie is op zoek naar hem.

De bromfietser was ter hoogte van de Lelielaan op de auto gebotst, omdat hij niet meer kon remmen voor de automobilist die voor hem reed en ineens zijn auto keerde. Na de aanrijding, stapte de man nog wel uit en gaf hij de helm van de bromfietser terug. Voordat hij zijn gegevens gaf, was hij alweer vertrokken. Hij reed in een groene Volkswagen Golf. De bromfietser raakte gewond aan zijn arm.

De automobilist wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord, via tel: 0900-8844. Ook andere getuigen kunnen bellen met informatie.

Onder invloed door rood

UTRECHT Surveillerende agenten kregen zondagmorgen 15 januari om 02.20 uur een 35-jarige Utrechtse automobilist in het oog, toen zij hem vijf keer door rode verkeerslichten zagen rijden. Op de Cartesiusweg kreeg de man een stopteken en moest hij een blaastest afleggen. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Dit weigerde hij echter en hij verzette zich. De man moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht, waar de ademanalyse aantoonde dat hij 765 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs is ingevorderd, de Utrechter kreeg een rijverbod van 9 uur, proces-verbaal en een bekeuring voor door rood rijden.

Verkeerscontrole Utrecht noord

UTRECHT Vrijdagmiddag en avond hield de politie een verkeerscontrole bij een benzinestation aan de rijksweg A27 en de Seinedreef.

In totaal werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Negen bestuurders hadden geen verlichting aan, vier personen konden geen rijbewijs tonen, vier negeerden een gesloten verklaring, drie reden door rood en zes bekeuringen werden uitgedeeld voor overige feiten (w.o. wildplassen en onnodig geluid veroorzaken).