Politie Zeeland


---

Z-0174-2005 Schoorsteenbrand
In Zuiddorpe, in een woning aan de Hoofdweg Noord, heeft gisteravond een schoorsteenbrand gewoed.
Er waren geen personen aanwezig in de woning, de bewoners hebben het pand op tijd verlaten. Door de brandweer werd de brand snel geblust. De bovenverdieping van de woning heeft rookschade opgelopen.

O-0175-2006 Woninginbraak
In Kamperland, in een woning aan de Oosterscheldelaan, is tussen Nieuwjaarsdag en gisteravond 20.00 uur ingebroken.
Uit de woning werden een televisie, een zonnebril en wat computerspelletjes weggenomen. Politie Zeeland neemt de zaak in onderzoek.

Z-0176-2006 Woningbrand
In Hoek, op de Molendijk, is gisteravond rond 20.22 uur brand in een woning ontstaan.
Door een buurtbewoner was het vuur reeds geblust toen de brandweer ter plekke kwam. Nog door onbekende oorzaak was een ruit van een deur van het pand gebroken. Wat meubilair in de woning had vlam gevat. De politie onderzoekt de zaak, daar er mogelijk sprake is van brandstichting.

W-0177-2006 Woninginbraak
In Middelburg, in een woning aan de Scholeksterstraat, is ingebroken.
De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 16.00 uur gistermiddag en 20.30 uur gisteravond. Uit de woning zijn sieraden en een laptop weggenomen. De dader(s) is/zijn het pand binnengekomen door een raam te verbreken.

O-0178-2006 Onder invloed
Omstreeks 21.37 uur gisteravond is een 43-jarige automobilist uit Ziekikzee betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed in de 's-Gravenpoldersestraat in 's-Gravenpolder toen hij werd staande gehouden door politieagenten. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel aan Bacchus geofferd had. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren want uit de test bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.

O-0179-2006 Brand
Op de Kattendijksedijk is, vermoedelijk door brandstichting, brand ontstaan in/op/aan een picknicktafel.
De tafel is vermoedelijk eigendom van de gemeente en deze wordt benaderd om een aangifte te doen. Een schadebedrag is nog niet bekend.

W-0180-2006 Onder invloed
Gisteravond rond 23.00 uur is op de Hercules Segherslaan in Vlissingen een 38-jarige Vlissinger betrapt op het rijden onder invloed.
De man had dusdanig veel gedronken dat hij direct zijn rijbewijs kon overhandigen aan de politie. Hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.
In de Spuistraat in Vlissingen werd rond 00.07 uur vannacht een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats betrapt op hetzelfde feit. Uit een blaastest die de man moest ondergaan bleek dat hij teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en bovendien gaat de politie na of de man nog wel in staat is een motorrijtuig te besturen, omdat hij reeds vijf maal eerder voor eenzelfde feit is veroordeeld.


---- --