Politie Zeeland


---

W-169-2006 Verkeersongeval met letsel
In Koudekerke, op het Dorpsplein, heeft gistermiddag rond 12.40 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een oudere dame met een rollator.
Bij de aanrijding is de mevrouw met de rollator, een 81-jarige vrouw uit de gemeente Veere, gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Doordat de zon wat laag stond en fel scheen werd de automobiliste, een 35-jarige vrouw uit de gemeente Veere, verblind en zag zij de overstekende vrouw over het hoofd. Hierdoor reed de 35-jarige vrouw tegen de rollator van de 81-jarige vrouw aan. Zowel de rollator als de personenauto beschadigde. De 81-jarige vrouw is met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.

W-0170-2006 Aangehouden wegens huisvredebreuk
In een pand aan de Piet Heinkade in Vlissingen zijn gistermiddag twee mannen aangehouden.
Een van de mannen, een 42-jarige Vlissinger, was in de veronderstelling dat de woning leegstond en dacht dat hij dan wel in het pand kon gaan wonen. De eigenaar van de woning kwam echter ter plaatse en waarschuwde de politie, omdat de 42-jarige man hem niet in zijn eigen woning wilde laten. De 42-jarige is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is verhoord. Een compaan van hem, een 53-jarige Vlissinger, was even bij de man op bezoek om diens "nieuwe" onderkomen te bekijken, en hij werd eveneens aangehouden en verhoord. Nadat dit gebeurd was zijn beiden weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-0171-2006 Geweer weg
Een jager was gistermiddag, met zijn hond, aan het jagen geweest in Hulst, ter hoogte van de Hulster Nieuwlanddijk.
Toen hij, rond 16.00 uur, zijn boeltje weer in wilde pakken en naar huis wilde gaan, ging zijn hond er vandoor, omdat die nog verder wilde jagen. (De hond had wat schapen in het oog gekregen in een nabijgelegen weiland.) De jager heeft zijn hond weer teruggehaald naar zijn auto en hielp de hond onder een afrasteringsdraad door. Hiervoor had hij zijn jachtgeweer eventjes in de berm gezet. Nadat dit voor elkaar was ging de jager verder met het inladen van zijn auto en reed naar huis. Toen de man eenmaal op weg was bemerkte hij tot zijn schrik dat hij zijn jachtgeweer was vergeten. Hij is razendsnel teruggereden om het goed op te halen, maar helaas, iemand was hem voor geweest en had het ding al uit de berm gehaald. De man heeft aangifte van diefstal gedaan bij de Zeeuwse politie.

O-0172-2006 Auto vernield
In Yerseke is, tussen donderdag 17.00 uur en zaterdag 12.30 uur, in de Ten Houtenstraat, een auto vernield.
De auto werd met een scherp voorwerp bekrast. Een schadebedrag is nog niet bekend.
Z-0173-2006 Aanrijding
In Axel, op de Tractaatweg, vond gisteravond rond 18.56 uur een aanrijding plaats.
Het ongeluk, een eenzijdig, vond plaats omdat de bestuurder van een personenauto, een 18-jarige automobilist uit Deurne, zijn voertuig niet voortdurend onder controle had. Hierdoor reed hij tegen de middenberm aan en kantelde zijn auto. De auto kwam op de rechterzij terecht. De auto is weggesleept door een takelbedrijf. Zowel de bestuurder als de 20-jarige bijrijder liepen geen verwondingen op.

---- --