Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

15 januari 2006

Ermelo - als de drank is in de man

Zaterdagochtend (14/1) hebben agenten een 21-jarige jongeman uit Ermelo verhoord die de avond ervoor was aangehouden voor bedreiging. Van het gebeurde kon hij zich niet veel meer herinneren. Wat was er gebeurd ? De jongeman had vrijdagavond in een horecazaak in het centrum achter de gokkast gezeten. Om zijn spel te beïnvloeden begon hij er zo hard op te slaan, dat hij op zijn gedrag werd aangesproken. Kennelijk door de al genuttigde alcohol ging hij door en lint en schopte onder andere de hond van de eigenaar. Hij werd uit de zaak gezet, maar bleef op straat luidruchtig en bedreigde het personeel. Toen de gewaarschuwde politie kwam, bleek iedereen schuldig aan het gebeurde, behalve hijzelf. Hij bleef dreigen en werd vervolgens aangehouden. Ook in het politiebureau bleef hij recalcitrant. Hij is ingesloten en zaterdag bleek hij zich nog maar weinig van het gebeurde te herinneren. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Elspeet - even een andere zender

Even een andere radiozender, het gevolg een behoorlijke aanrijding. Het ongeval deed zich op zaterdagavond (14/1) omstreeks 21.30 uur voor op de Stakenbergweg. Een 24-jarige Elspeter had hierdoor niet alle aandacht bij de weg en botste tegen een geparkeerd staande auto van een inwoner uit Uddel. Diens auto werd vooruit gedrukt tegen de geparkeerde auto van zijn zoon. De auto van vader en de Elspeter moesten worden weggesleept. De jongeman bleek te hebben gedronken en de ademanalyse gaf 0.7 promille aan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nunspet - hennepplantage ontdekt na inbraak

Kreeg de politie zaterdagavond (14/1) omstreeks 19.20 uur een melding dat er was ingebroken bij een woning aan de Gerbrandystraat. Buurtbewoners hadden glasgerinkel gehoord en iemand van het dak van een schuurtje zien springen. Bij de komst van agenten kwam een 24-jarige Nunspeter naar buiten lopen. Hij was niet de bewoner maar gedroeg zich zeer nerveus. Agenten stelden een verder onderzoek in en troffen op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De jongeman werd aangehouden voor verhoor en later bleek, dat hij de kat moest verzorgen en geen inbreker was. In overleg met de officier van justitie werd de kwekerij ontmanteld. De brandweer hielp de ruim 300 planten en benodigdheden te vervoeren.Zondagochtend meldde de 43-jarige bewoner zich. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De inbreker is niet meer gevonden

Ermelo - veelpleger aangehouden. Dommer kan je niet doen, door winkeldiefstal te plegen onder de ogen van een opsporingsambtenaar. Een 25-jarige Puttense veelpleger liep zaterdagmiddag (14/1) in een supermarkt aan de Burgemeester Langmanstraat tegen de lamp toen hij enkele spullen waaronder een flesje aftershave in z'n jas stopte. Toen hij deze niet bij de kassa afrekende werd hij aangehouden en aan gewaarschuwde agenten overgedragen. De veelpleger is ingesloten en wordt maandag voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen.

Ermelo - brand door houtkachel

De brandweer is zaterdagmiddag (14/1) met groot materiaal uitgerukt om een brand in een woning aan het Gentenerf te blussen. De brand werd omstreeks 12.55 uur gemeld en bleek te woeden onder het dakbeschot, waarna het rieten dak vlam had gevat. 5 blusvoertuigen en een hoogwerker werden ingezet en de brandweer had het vuur om 13.40 uur onder controle. De schade was aanzienlijk en Salvage is in kennis gesteld voor de schadeafhandeling. De warmtestraling van een houtkachel is de vermoedelijke boosdoener geweest, waardoor het dakbeschot vlam had gevat. De omvang van de schade is niet bekend.

Heerde - aanhoudingen

De politie heeft zondagnacht twee jongemannen aangehouden die het zo nodig vonden om de politie uit te schelden. Een 18-jarige jongen uit Welsum werd even na midernacht op de Schoolstrat aangehouden, de tweede, een 19 jarige jongen uit Epe rond 03.25 uur. Hij was uit een horecazaak gezet en vond, dat de politie zijn jas moest ophalen. Ondanks het feit dat zijn kameraden hebben aangaven te dimmen ging hij in de fout en beledigde een agent. Beide jongens krijgen een boete.

Einde

---- --