Politie Haaglanden

persberichten Zoetermeer 15 januari

Zoetermeer, 15-01-2006 o Alcoholcontroles in Zoetermeer Zoetermeer Op zaterdag 14 januari om 04:35 uur werd op de Lijnbaan 26-jarige inwoner uit Den Haag aangehouden. Hij blies aan het bureau 380 ug/l. Een uur later werd op de Oostweg een 23-jarige inwoner uit Leiden aangehouden. De man blies 280 ug/l en is beginnend bestuurder (strafbare grens verlaagd tot 88 ug/l.) Om 16:00 uur werd op Centrum West een 33-jarige inwoner uit IJsselstijn aangehouden. De man blies 440 ug/l en had tevens een valse naam opgegeven. Op zondag 15 januari om 04:00 uur werd op de Europaweg een 37-jarige Amsterdammer aangehouden. Ook hij had teveel gedronken en hij kreeg een proces-verbaal. Om 05:50 uur werd op de Patrijzenweg een 39-jarige Zoetermeerder aangehouden. De man had in Rijswijk een aanrijding veroorzaakt en was daarbij doorgereden. Politie agenten troffen de auto aan en constateerden dat deze aan de voorzijde zwaar beschadigd was. De bestuurder werd in zijn woning aangehouden en blies 555 ug/l. Hij erkend een aanrijding te hebben veroorzaakt en daarna te zijn doorgereden. De man had in Rijswijk een vangrail geramd.

Diefstal scootmobiel
Zoetermeer Op zaterdag 14 januari om 11:30 uur werd op de Dunantstraat van een 80-jarige inwoonster uit Zoetermeer haar scootmobiel weggenomen. Haar voertuig stond geparkeerd in de afgesloten centrale hal. De vrouw is ernstig gedupeerd omdat zij nu geen vervoer meer heeft.

Hennepkwekerij aangetroffen
Zoetermeer - Op zaterdag 14 januari om 13:45 uur werd in een woning aan het Brempark een hennepkwekerij aangetroffen. Politieagenten constateerden dat er de planten net geoogst waren. De restanten en de apparatuur werden in beslag genomen. De 27-jarige bewoner kreeg een proces-verbaal.