Politie Haaglanden

persberichten Westland 15 januari

Westland, 15-01-2006 o Dode bruinvis aangespoeld Monster Op zondag 15 januari omstreeks 12:55 uur werd op het strand van Monster een dode bruinvis aangetroffen. Het beest was circa 60 cm lang. Onbekend is waar het aan is overleden. De dierenambulance droeg zorg voor verwijdering van het strand.

Alcoholcontroles in het Westland
Naaldwijk Op zaterdag 14 januari tussen 00:30 en 02:00 uur op de Kruisbroekweg werden in totaal vier automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 33-jarige Naaldwijker was beginnend bestuurder (strafbaar vanaf 88 ug/l) en blies 165 ugl. Hij kreeg een bekeuring.
Den Hoorn Op vrijdag 13 januari om middernacht werd een 36-jarige automobilist uit s- Gravenzande aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 575 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanrijding met drank
Honserlersdijk Op zaterdag 14 januari om 00:10 uur werd een 69-jarige automobilist uit Honserlersdijk op de Bospolder aangehouden. De man kwam terecht op het weggedeelte bestemd voor het tegemoet komende verkeer en botste op een tegemoet komende personenauto bestuurd door een 23-jarige bestuurder eveneens uit Honselersdijk. Na de aanrijding kwam het voertuig van de 69-jarige tot stilstand tegen een zogenaamd biggebruggetje. Politieagenten constateerden dat de man onder invloed was en hij werd aangehouden. Hij blies 915 ug/l (!!!) en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto van de man moest worden weg getakeld.

Mishandeling eindigt in de cel
Naaldwijk Op zaterdag 14 januari om 02:30 uur werd op de Dijkweg een 19-jarige Hagenaar aangehouden. De man sloeg zonder enige aanleiding een 24-jarige inwoner uit s-Gravenzande op zijn gezicht. Hij werd aangehouden en kreeg een bekeuring voor de mishandeling. Na controle bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 28 dagen had openstaan. Hij kon direct de cel in om deze straf uit te zitten.

Auto beland tegen lantaarnpaal
Monster Op zaterdag 14 januari om 04:15 uur werd een 26-jarige inwoonster uit
s-Gravenzande aangehouden. De vrouw had op de Haagweg enkele lantaarnpalen geramd en had vervolgens haar voertuig achtergelaten en was weggegaan. Toen politieagenten de vrouw thuis aanspraken bekende zij de aanrijding te hebben veroorzaakt en uit paniek weg gegaan te zijn. Zij had niet gedronken. Door onbekende oorzaak was zij van de weg geraakt en daarbij enkele lantaarnpalen omver gereden. Haar auto raakte dusdanig beschadigd dat deze weggesleept diende te worden.

Fietser (16) gewond bij aanrijding
Wateringen Op zaterdag 14 januari om 14:00 uur raakte een 16-jarige fietster uit Kwintsheul bij een aanrijding op de Herenstraat nabij het Plein gewond. Het meisje werd door een automobilist met haar fiets geschept en belandde via de motorkap op de grond. Zij werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis maar kon na onderzoek naar huis.

Squadrijder botst op auto
Honselersdijk Op zaterdag 14 januari om 21:30 uur botste op de Veilingweg een 12-jarige jongen uit Honselersdijk met zijn Squad op een auto bestuurd door een 52-jarige inwoner uit Wateringen. Na onderzoek bleek dat de jongen op een kinderfeestje was en even op de Squad mocht rijden. Politieagenten die de jongen aanspraken hielden vervolgens nog een 40-jarige inwoner uit Honselersdijk aan. De man bemoeide zich met het incident en weigerde enige afstand in acht te nemen. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding.

Agressieve verdachte aangehouden
Wateringen Op zaterdag 14 januari om 20:00 uur werd op de Windmolen een inwoner (leeftijd onbekend) uit Den Haag aangehouden. De man viel zonder enige noodzaak voorbijgangers en ander publiek lastig. Hij sloeg met zijn hand op een auto waarin een vrouw met haar baby zat. De vrouw schrok enorm. Hierna sloeg hij een voetganger in zijn gezicht en zocht hij nadrukkelijk ruzie met deze man. De man loopt vervolgens door en belaagde een jongen en een meisje. Tevens trapte de man tegen een aantal geparkeerde autos en mishandelde hij nog twee andere mensen. Gewaarschuwde politieagenten wisten de man te overmeesteren en aanhouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn (2,2 promillage) en werd ingesloten. In totaal deden vier mensen aangifte tegen de man. De man zit nog vast.

Motorrijder (34) gewond bij aanrijding
De Lier Op zaterdag 14 januari om 14:00 uur werd op de Burgemeester van Doornlaan nabij de Leeweg een 34-jarige motorrijder aangereden. De man botste op een auto met aanhanger bestuurd door een 39-jarige inwoner uit de Lier. Vast is komen te staan dat een van de twee bestuurders het rode licht heeft genegeerd. De politie onderzoekt aan de hand van een reconstructie wie dat is geweest. De motorrijder werd vervoerd naar een ziekenhuis en aldaar opgenomen met een gebroken scheenbeen en verbrijzelde pols.