Politie Zuid-Holland-Zuid

15/1 weekend Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 15-01-2006 o Persberichten district II

VERLICHTINGSCONTROLE
ARKEL- Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. Een 22 jarige man uit Arkel kreeg een bekeuring omdat hij op zijn fiets een groenkleurige knipperende koplamp had. Hij was het niet met de bekeuring eens en weigerde mee te werken aan zijn identificatie. Hij is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar liet hij alsnog zijn ID-kaart zien. Hij werd na verhoor heengezonden met twee bekeuringen. Eén voor de koplamp en de andere voor het niet ter inzage afgeven van zijn ID-kaart. De agenten hielden de controle op vrijdagmorgen 13 januari 2005 van 07.00 tot 08.15 uur op de Stationsweg.
GORINCHEM- - Tijdens een verlichtingscontrole hebben politieagenten 12 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. De agenten hielden de controle op vrijdagmorgen 13 januari 2005 van 07.45 tot 08.15 uur op de Kleine Haarsekade.

AANHOUDINGEN WONINGINBRAAK
PAPENDRECHT De afgelopen dagen zijn vier mannen uit Papendrecht, in de leeftijd van 16 tot 31 jaar, aangehouden voor betrokkenheid bij een woninginbraak in een woning aan de Camphuijsenstraat in september 2005. Twee verdachten van 16 en 17 jaar werden aangehouden als verdachte van de woninginbraak. Zij hadden uit de woning onder andere een telefoon en twee computerspelletjes meegenomen. De andere twee werden aangehouden voor heling van de gestolen producten. Zij zijn inmiddels heengezonden. De twee verdachten van de inbraak worden maandag 16 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

HOND BIJT MAN
LEERDAM Vrijdagavond 13 januari is een 23-jarige man uit Leerdam aangehouden omdat hij er van verdacht wordt dat hij zijn hond op een 18-jarige plaatsgenoot had afgestuurd. De verdachte had in een woning aan de Marnix van St. Allegondestraat onenigheid gekregen met de aanwezigen in de woning. Toen de 18-jarige poogde de 23-jarige tot rust te manen, zou deze zijn hond opdracht gegeven hebben om de 18-jarige te bijten. Het slachtoffer liep een bijtwond op aan zijn arm. Korte tijd later kon de verdachte in de Joost de Jongestraat aangehouden worden. Hij en zijn hond zijn overgebracht naar het politiebureau. De hond is in beslag genomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

RUIM 20% TE HARD
GORINCHEM Tijdens een snelheidscontrole op de Spijksesteeg bleek dat ruim 20% van de passerende automobilisten zich niet aan de geldende snelheid heeft gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Van de 355 passerende automobilisten reden er 73 te hard. De controle vond plaats op vrijdag 13 januari tussen 19.15 uur en 21.45 uur.

IMITATIEWAPEN
PAPENDRECHT Zaterdagmiddag 14 januari is een 13-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden omdat hij in het bezit was van een bedrieglijk echt gelijkend imitatiewapen. De jongen had op de Overtoom het wapen aan vrienden laten zien. Dit werd gezien door een alerte getuige die de politie alarmeerde. Ter plaatse gekomen agenten constateerden dat de jongen inderdaad een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich had en hielden hem aan. Op het politiebureau verklaarde de jongen dat het niet zijn bedoeling was geweest om anderen bang te maken met het nepwapen. Hij is na verhoor heengezonden. Het imitatiewapen heeft hij moeten inleveren.

RIJBEWIJS KWIJT
SLIEDRECHT Zaterdagnacht 14 januari is een 26-jarige vrouw uit Papendrecht haar rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze met teveel drank op achter het stuur betrapt werd. De vrouw viel surveillerende agenten op de A15 op vanwege haar rijgedrag. Toen zij haar controleerden op het gebruik van alcohol, blies de vrouw ver boven de streep. Op het bureau bleek de vrouw ruim acht maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben: zij blies 760 ug/l, waar maximaal 88 ug/l is toegestaan. De waarde van 88 ug/l geldt voor alle bestuurders die na 30 maart 2002 hun rijbewijs gehaald hebben. Deze groep verkeersdeelnemers wordt beginnend bestuurders genoemd. De vrouw is ook een beginnend bestuurder. Zij moest haar rijbewijs inleveren. Na verhoor is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

ALBLASSERDAM Zondagnacht 15 januari is een 29-jarige Alblasserdammer zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op, achter het stuur betrapt werd. De man reed in het donker, zonder verlichting, op de Van Eesterensingel. Surveillerende agenten controleerden de man op het gebruik van alcohol middels een blaastest. Hij blies een F (fail). Hij werd direct aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben (710 ug/l), dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is na verhoor heengezonden.

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zondagochtend 15 januari is een 21-jarige man uit Rijswijk (ZH) zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank op achter het stuur betrapt werd. De man was bij de oprit van de A15 bij Gorinchem tegen de vangrail gereden en er daarna vandoor gegaan. Agenten zetten de man ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam aan de kant en lieten hem een blaastest doen. Hij blies een A (alert). Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau bleek dat de man, een beginnend bestuurder, dermate veel gedronken had (540 ug/l) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

AUTO IN DE SLOOT
GORINCHEM Zaterdagmiddag 14 januari is een 19-jarige vrouw licht gewond geraakt toen zij met haar auto ter water raakte. De vrouw reed met haar auto op het Merwedekanaal richting de Haarweg en haalde daar een fietser is. De vrouw belandde bij deze manouvre met vier wielen op de groenstrook en verloor daarbij de controle over haar voertuig. De auto gleed van de groenstrook af, het water in en raakte hierbij een aldaar gelegen schip. De auto met de vrouw ging volledig onder water. De vrouw wist zichzelf te bevrijden uit haar voertuig en werd door de fietser uit het water gehaald. Het voertuig van de vrouw is volledig total-loss. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij hield een pijnlijke rug en wat schaafwonden over aan het voorval.

INBRAKEN
SLIEDRECHT Zaterdag 14 januari heeft het dievengilde tot vier maal toe toegeslagen in Sliedrecht. Twee woningen aan de Rembrandtlaan werden bezocht, maar daar bleef het bij een poging. Bij twee woningen aan de Kerkbuurt waren de inbrekers meer succesvol: hier werd onder andere geld en sieraden buitgemaakt. Mogelijk heeft één van de buren een inbreker overlopen tijdens één van de pogingen in te breken. De politie stelt een onderzoek in.

OVERVAL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdagavond 14 januari omstreeks 20.45 uur heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op een tankstation aan de Stationsstraat. De man liep het tankstation binnen en kocht een chocoladereep. Toen de caissière de man geld terug wilde geven, richtte de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de vrouw en eiste hij geld. Hij kreeg een onbekend geldbedrag van de caissière, waarna hij er lopend vandoor ging in de richting van de Parallelweg. Misschien is de man per trein naar Hardinxveld-Giessendam gekomen of vertrokken vanuit het dorp. Treinreizigers die de man gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook getuigen die de man hebben zien weglopen of de man herkennen aan de hand van het volgende signalement: een blanke man, leeftijd ongeveer 30 jaar,
1.80-1.85 m., rode muts met mogelijk witte letters, zwart glimmend jack met capuchon en vermoedelijk een spijkerbroek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DOOR RUIT GEDUWD
GORINCHEM Zondagochtend 15 januari is een 25-jarige man uit Giessenburg omstreeks 4.00 uur gewond geraakt toen hij door een nog onbekende man door de ruit van een winkel aan de Langendijk geduwd werd. Het slachtoffer had eerder die avond onenigheid gehad met een aantal mannen die klaarblijkelijk fan waren van een andere voetbalclub dan het slachtoffer. In een uitgaansgelegenheid aan de Langendijk zou er over en weer geprovoceerd zijn. Op enig moment vroeg één van de mannen van de tegenpartij het slachtoffer even met hem mee te lopen. Eenmaal buiten, duwde deze man hem door een winkelruit. Hierbij liep het slachtoffer diepe snijwonden op aan zijn hals, oor en hand. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen voor behandeling. De dader was er, toen de politie ter plaatse kwam, vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar zijn identiteit.

AANHOUDINGEN OVERVAL SUPERMARKT
LEXMOND Zaterdagmiddag 14 januari zijn drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende overval op een supermarkt aan De Laak op 5 januari jl. De drie, een 17-jarige en twee 18-jarige mannen uit Utrecht, werden door een arrestatieteam aangehouden in de regio Utrecht. Dinsdag 17 januari wordt het drietal voorgeleid bij de rechter-commissaris.

INRIJDEN EN MISHANDELEN
SLIEDRECHT Zaterdagavond 14 januari is een 53-jarige man uit Molenaarsgraaf aangehouden omdat hij er van verdacht wordt op twee vrouwen ingereden te zijn en ze mishandeld te hebben. Dit was gebeurd op de Kweldamweg in Sliedrecht. De 53-jarige man moest wachten totdat de weg vrij was, maar dat duurde hem te lang. Hij toeterde om doorgang te krijgen en kreeg het daarna aan de stok met een 30-jarige vrouw uit Boven-Hardinxveld en een 35-jarige vrouw uit Gorinchem. De vrouwen verklaarden dat de man op hen was ingereden. Daarnaast zouden de man en zijn bijrijder het tweetal hebben mishandeld. De vrouwen deden aangifte van mishandeling. De man kon achterhaald worden omdat getuigen het kenteken opgeschreven hadden. Hij was er na het voorval in zijn auto vandoor gegaan. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.