Politie Zuid-Holland-Zuid

15/1 weekend Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 15-01-2006 o Persberichten district I

DIEFSTAL TREKKER MET OPLEGGER
HENDRIK IDO AMBACHT- Tussen dinsdag 10 en vrijdagmorgen 13 januari 2006 is vanaf een afgesloten terrein aan de Langeweg een trekker met oplegger gestolen. De Daf trekker, voorzien van het kenteken BB-SZ-91 en de drie-assige oplegger, geladen met o.a. een shovel, een vorkheftruck en een gasolietank, stonden geparkeerd op een terrein. Het hek was afgesloten met een ketting. Deze ketting is doorgeknipt.

GORDELCONTROLE
ZWIJNDRECHT- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 24 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet om hadden. Ze hielden de controle op vrijdagmorgen 13 januari 2006 op de Burgemeester Pijl Hogeweglaan, de Officiersvliet, de Laan van Walburg en de Burgemeester Jansenlaan. In totaal werden ongeveer 275 voertuigen gecontroleerd.

INBREKER OVERLOPEN
DORDRECHT- Een 19-jarige man uit het Duitse Essen is aangehouden tijdens een poging inbraak in een woning. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 13 januari 2006 omstreeks 11.20 uur in een woning aan de Korte Scheidingsweg. De man was bezig de achterdeur open te breken toen hij werd overlopen door de buren. Deze hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. Uit onderzoek bleek de man ook als verdachte aangemerkt te kunnen worden voor andere woninginbraken. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid van de man bij andere strafbare feiten.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Vrijdag 13 januari is een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 37-jarige vriendin. De man zou in oktober 2005 en december 2005 de vrouw mishandeld hebben tijdens een ruzie. Ook had hij haar autobanden lek gestoken en een autoruit ingeslagen. De vrouw deed van beide voorvallen aangifte. De officier van justitie gaf toestemming de man buiten heterdaad aan te houden. Vrijdag 13 januari zagen surveillerende agenten de man op de Troelstraweg lopen. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. De verdachte is in verzekering gesteld.
DORDRECHT Zaterdagochtend 14 januari is een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden nadat hij zijn 35-jarige vriendin mishandeld had. Dit gebeurde in een woning aan de Vondelstraat. De politie werd gealarmeerd door ongeruste buren die gegil hoorden uit de woning. Ter plaatse werd duidelijk dat de 31-jarige de vrouw geslagen had. Hierbij liep zij meerdere kneuzingen en een hoofdwond op. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld.

DORDRECHT Zondagochtend 15 januari is een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van zware mishandeling van zijn 41-jarige vriendin. Dit gebeurde in een woning aan de Voorstraat. De politie werd gealarmeerd door buren die de vrouw hoorden gillen. Toen zij ter plaatse kwamen, deed de verdachte de deur open, maar hij wilde de agenten niet binnen laten. Omdat zij de vrouw elders in de woning om hulp hoorden roepen, hebben de agenten zich toegang verschaft tot de woning. Binnen vonden zij het slachtoffer dat helemaal bont en blauw geslagen was en waarschijnlijk ook een gebroken neus heeft. In de woning was ook het 4-jarig zoontje van het stel aanwezig. De man werd aangehouden en is in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Er wordt naar een passend hulptraject voor haar en haar kinderen gezocht.

BEDREIGING
ZWIJNDRECHT Vrijdagmiddag 13 januari zijn een 16-jarig meisje, een 19-jarige en een 24-jarige man, allen uit Zwijndrecht, aangehouden op verdenking van bedreiging en openlijk geweld. De aanleiding voor het incident dat plaatsvond aan de Nijhoffstraat, was een onenigheid tussen een groep jongelui en het 16-jarige meisje. Het meisje zou eerder die middag door een groep jeugd opgewacht zijn en bedreigd zijn. Toen het meisje daar thuis over vertelde, ontstaken diverse aanwezige familieleden in woede en gingen op zoek naar de belagers van het meisje. In de Brandt Buijsstraat bedreigden en mishandelden zij een 15-jarig meisje en op de Nijhoffstraat bedreigden zij een 30-jarige vrouw. Die belde de politie waarna de drie werden aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

TE VEEL GEDRONKEN
DORDRECHT Vrijdagavond 13 januari is een 51-jarige Dordtenaar aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij in beschonken toestand tegen een stilstaande auto aangereden was. De man reed op de Burgemeester de Raadtsingel en merkte een andere personenauto die stilstond voor een rood verkeerslicht, te laat op. Hij reed er achterop. Toen de man een blaastest moest doen, bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde ten tijde van de aanrijding. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de man 1325 ug/l. Na verhoor en inlevering van zijn rijbewijs is de man heengezonden.

VROUW ZWAARGEWOND NA AANRIJDING
DORDRECHT Zaterdagochtend 14 januari is een 41-jarige vrouw uit Dordrecht zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Merwedestraat. De vrouw fietste op het fietspad toen een 70-jarige Dordtenaar plotseling de weg op stapte. De vrouw kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam daarbij ongelukkig ten val. Zij liep bij haar val zwaar hoofdletsel op en is voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Ook de man raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

GETUIGEN BRUTALE ROOF GEZOCHT
DORDRECHT Vrijdagmiddag 13 januari is een 34-jarige koerier gewond geraakt nadat zij met geweld beroofd werd van een pakket dat zij moest bezorgen. De vrouw moest een pakket met daarin vermoedelijk een laptop bezorgen op een adres aan de Arkelstein. Toen zij contact zocht met haar klant, vertelde deze haar dat hij niet genoeg geld had. Terwijl de man zijn slachtoffer afleidde, sloeg hij haar meermaals op het hoofd met een knuppel en beroofde haar van het pakket. De vrouw raakte door de klappen gewond aan haar hoofd. Direct werden diverse eenheden van de politie ingezet om te zoeken naar de man met het pakket. Hij werd niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte. Mogelijk zijn er mensen die gezien hebben hoe de vrouw mishandeld werd of de verdachte na de beroving hebben gezien met het pakket. Het signalement van de verdachte luidt: een jonge man, met een behaard gezicht, groen vest, trui of jas, zwarte muts. Mensen die meer informatie over deze zaak hebben, of de verdachte herkennen naar aanleiding van de beschrijving worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VROUW MISHANDELD
HENDRIK-IDO-AMBACHT Woensdag 11 januari is een 16-jarige vrouw uit Ridderkerk mishandeld door drie, nog onbekende, personen. Zij deed hier vrijdag 13 januari aangifte van. De vrouw fietste op de Kerkstraat in Hendrik-Ido-Ambacht en werd tegemoet gefietst door drie personen. Eén van hen, zette ter hoogte van het bruggetje aan de Pruimendijk, zijn fiets plotseling dwars over de weg. De vrouw kon niet meer op tijd stoppen en raakte de fiets van deze persoon. Deze gaf haar daarop een harde duw waardoor zij ten val kwam. Zij raakte hierbij gewond aan haar knie en enkel en liep diverse kneuzingen op. Het drietal vroeg de vrouw nog of het ging, en toen de vrouw zei dat het niet ging, gingen zij er lachend vandoor. De politie is op zoek naar het drietal of mensen die hen menen te herkennen naar aanleiding van het volgende signalement:
Dader 1: man, ong. 1.70 m, 18 20 jaar, donkerblond haar tot op de oren, spijkerbroek en blauwe jas en een babyface. Dader 2: vrouw, ong. 1.70 m, 18 20 jaar, lang lichtblond haar in een staart, spijkerbroek, lichtkleurige jas.
Dader 3: man, ong. 1.70 m, 18 20 jaar, donkerblond haar, spijkerbroek en donkere jas.
Het drietal reed ieder op een fiets. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

TASJESROOF
DORDRECHT Vrijdagavond 13 januari is een 58-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht op de Spuiboulevard beroofd van haar tas. Haar 66-jarige partner raakte gewond toen hij achter de dader aanrende en ongelukkig ten val kwam. De twee liepen vlakbij de parkeergarage toen de vrouw plotseling een harde ruk voelde en een jongen op een fiets er met haar tas vandoor ging. De 66-jarige zette direct de achtervolging in, maar moest deze staken omdat hij struikelde. Hij liep een snee in zijn gezicht op, schade aan zijn gebit en een wond aan zijn been. De dader wist in de commotie te ontkomen. Mogelijk zijn er mensen die de jonge man na de tasjesroof hebben zien fietsen of hem herkennen aan de hand van het signalement:

- lang, mager postuur

- ongeveer 20 jaar

- droeg een pet

- donkere kleding

- reed vermoedelijk op een damesfiets, zonder verlichting. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Een passerende man heeft het stel direct opgevangen en eerste hulp verleend. De politie stelt een onderzoek in.

AANRIJDING LETSEL
ZWIJNDRECHT Zaterdagavond 14 januari is een 76-jarige man uit Zwijndrecht gewond geraakt na een aanrijding op de kruising Stationsweg/Karel Doormanlaan. De man was met zijn voertuig tegen de auto van een 68-jarige vrouw, eveneens uit Zwijndrecht, gereden. De man is met hartklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De precieze toedracht van het ongeval is nog onduidelijk, mogelijk heeft één van beide partijen een rood verkeerslicht genegeerd. De afdeling regionale verkeersondersteuning van de politie stelt een onderzoek in.

RIJBEWIJS KWIJT
ZWIJNDRECHT Zaterdagavond 14 januari is een 41-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op de Walraven van Hallstraat betrapt was met teveel drank op achter het stuur. De man blies op straat een F (fail) en werd direct aangehouden. Op het politiebureau bleek hij dermate veel gedronken te hebben, 595 ug/l, dat hij zijn rijbewijs direct moest inleveren. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BRAND
DORDRECHT Zondagnacht 15 januari omstreeks 01.15 uur zijn een bouwkeet, personenauto en een toilethuisje in vlammen opgegaan. Dit gebeurde aan de Sperwerstraat. Getuigen verklaarden kort voor de brand enkele jongeren bij de bouwkeet gezien te hebben, waardoor brandstichting niet uitgesloten kan worden. De (technische) recherche stelt een onderzoek in naar het ontstaat van de brand.

VIADUCT
HENDRIK-IDO-AMBACHT Zondagochtend 15 januari zijn vier jongens aangehouden omdat een getuige gezien had dat een groep jongeren spullen naar beneden gooiden van het viaduct over de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Het gaat om twee jongens van 17 jaar en een meisje van 15 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht en één man van 18 uit Hellevoetsluis. De vier ontkenden iedere betrokkenheid en zijn na verhoor heengezonden.