Politie Zuid-Holland-Zuid

15/1 weekend Hoeksche Waard

, 15-01-2006 o Persberichten district III

ALCOHOLCONTROLE
OUD-BEIJERLAND Tijdens een grote alcoholcontrole op de Beneden Oostdijk, Langeweg Jan van der Heijdenstraat en de N217, zijn vijf automobilisten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. In totaal werden 1093 automobilisten op vrijdagavond 13 januari aan een blaastest onderworpen. De overtreders bliezen waarden tussen de 285 ug/l en 485 ug/l. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. Allen zijn na verhoor heengezonden.

VAN DE DIJK AF
NUMANSDORP Zondagmorgen 15 januari is een 37-jarige man uit Klaaswaal op de Molendijk van de dijk afgeraakt. Toen gealarmeerde agenten ter plaatse kwamen, rees bij hen al snel het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Zij lieten de man blazen, hij blies een F (fail). Hij werd direct aangehouden. Op het politiebureau bleek de man dermate veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERNIELING
OUD-BEIJERLAND Zondagochtend 15 januari zijn zeven jongens (15 17 jaar), allen uit Oud-Beijerland, aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had de politie gebeld nadat hij gezien had dat de groep vernielingen pleegde. Gealarmeerde agenten hielden de hele groep aan en brachten de jongens over naar het politiebureau. In eerste instantie weigerden de jongens te verklaren wie verantwoordelijk was voor de vernieling van een hek. Nadat zij een bedenktijd gekregen hadden, vertelden de 15-jarige en de 17-jarige dat zij verantwoordelijk waren. Hierop werden de overige vijf in vrijheid gesteld. De 15-jarige verklaarde een flesje bier tegen een huis gegooid te hebben. De 17-jarige verklaarde het hek vernield te hebben. Ook zij zijn na verhoor heengezonden.

AUTORUIT ERUIT
OUD-BEIJERLAND Zondagochtend 15 januari zijn een 17-jarige en een 18-jarige inwoner van Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het vernielen van een autoruit. De politie werd gebeld door getuigen die hadden gezien dat drie jongens op de Wilhelminastraat een auto aan het vernielen waren. Ter plaatse konden zij de 17-jarige en de 18-jarige staande houden. Er bleek inderdaad een autoruit vernield te zijn, waarop het tweetal werd aangehouden. Na verhoor zijn zij heengezonden.

WONINGINBRAKEN
HEINENOORD/MIJNSHEERENLAND In de avond van vrijdag 13 januari hebben onbekenden twee maal een poging gedaan in te breken in een woning in Heinenoord. Dit gebeurde in een woning aan de Dreeshof en in een woning aan de Rietwaard. De avond erop had het dievengilde in Mijnsherenland meer succes: in totaal werden drie woningen bezocht, aan het Hoofdland en twee woningen aan de Laan van Moerkerken. De buit bestond onder anderen uit een laptop, plasma tv en sieraden. De politie roept mensen die verdachte personen, autos of anderszins verdachte zaken zien, contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Via dit zelfde nummer kunnen mensen ook informatie krijgen over de mogelijkheid om het politiekeurmerk wonen voor de woning te verkrijgen.