Politie Zeeland


---

O-0181-2006 Onder invloed
In Goes, in de Piet Heinstraat, is vannacht rond 00.09 uur, een 22-jarige automobilist uit de gemeente Goes betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie gaat onderzoeken of de man nog wel in staat is een auto te besturen, omdat hij al eerder voor eenzelfde vergrijp is veroordeeld. De man is beginnend bestuurder.

Z-0182-2006 Auto vernield
In de Rozenstraat in Terneuzen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto vernield.
Een van de buitenspiegels van de auto werd van het voertuig afgetrapt. De schade bedraagt enkele honderden euro's.

O-0183-2006 Onder invloed
Op de M.A. de Ruijterlaan in Goes zagen surveillerende agenten dat een automobilist wel een heel ruime bocht nam, ook nam de man het binnengedeelte van de rotonde mee, tijdens de manoeuvre.
Op de Elvis Presleylaan hebben de agenten de man laten stoppen en aan een blaastest onderworpen. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hierop is van de man zijn rijbewijs ingevorderd. Hij krijgt een dagvaarding en mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

W-0184-2006 Ruit vernield
Een ruit van een woning in de Van Dishoeckstraat in Vlissingen is vannacht rond 00.38 uur vernield.
Een schadebedrag is nog niet bekend.

O-0185-2006 Aangehouden wegens vernielingen
Op de Beestenmarkt in Goes zijn vannacht rond 01.05 uur twee mannen aangehouden die een ruit hadden vernield aan de Beestenmarkt.
De mannen, een van 24 uit Heinkenszand en een van 23 uit Goes, sloegen een ruitje stuk van een woning waar op dat moment een feestje gaande was. De Goesenaar heeft bekend het ruitje kapot te hebben geslagen. Hij wist niet waarom hij dit nu had gedaan. Tegen de Goesenaar wordt proces-vebraal opgemaakt. De andere aangehouden man (die uit Heinkenszand) is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem worden geen verdere stappen ondernomen.
Z-0186-2006 Eenzijdig ongeval
In Koewacht, op de Hazelarenstraat, heeft vannacht rond 00.47 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 50-jarige man uit St. Niklaas reed in zijn auto toen hij plotseling de berm in reed, door onbekende oorzaak. Hierdoor rolde de auto over de kop en belandde in een sloot. De man verklaarde te hebben moeten remmen voor een tegenligger en dat hij daardoor in de sloot terecht was gekomen. De hele auto was rondom gedeukt. De man zelf liep geen verwondingen op.
W-0187-2006 Onder invloed
Vannacht rond 01.16 uur is een 25-jarige Utrechter betrapt op het rijden onder invloed. De man reed op de Rotterdamsekaai in Middelburg toen hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer zoveel had gedronken dan toegestaan is. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij dit niet bij zich had is zijn auto in bewaring genomen door de politie. (Als de man zijn rijbewijs komt inleveren krijgt hij zijn auto weer terug)

---- --