Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Distirct Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 15 januari 2006

Politie ontruimt hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagavond in een woning aan het Andorrapad een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij werd opgespoord, nadat het energiebedrijf stroomstoringen en spanningsklachten uit de omgeving had ontvangen. In de woonkamer van het pand werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met ruim 200 oogstrijpe planten. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De 31-jarige bewoner is zaterdag op het politiebureau gehoord. Met een dagvaarding ging hij het bureau uit. De politie maakt proces-verbaal op.

Belgen aangehouden met softdrugs

ROOSENDAAL: Vrijdagavond heeft de politie op de Van Beethovenlaan drie Belgen aangehouden. Bij een controle bleek dat het drietal, 23, 24 en 25 jaar, in bezit was van 25 gram hasj en hennep. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn zij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controle op verlichting gaat door: 38 bonnen

ROOSENDAAL: Ook vrijdagavond heeft de politie gecontroleerd in het kader van de verlichtingsacties. De controles vonden plaats aan de Markt, President Kennedylaan, Landjuweel en Laan van Brabant. 13 fietsers zonder verlichting gingen op de bon. Twee automobilisten werden bekeurd in een parkeerverbod.

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond heeft de politie in het centrum van Bergen op Zoom gecontroleerd op de verplichte fietsverlichting. 25 fietsers werden in het boekje van een agent genoteerd omdat zij hun zaakjes niet op orde hadden.

Automobilist aangehouden onder invloed van alcohol

SINT WILLEBRORD: Zaterdagmorgen heeft de politie op de Dorpsstraat een 32-jarige inwoner van Rucphen aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 720 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Met een rijverbod van 10 uur is hij na verhoor heengezonden.

Vluchtmisdrijf zet politie op spoor harddrugs: drie mannen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagmorgen aan de Kleine Haag een
20-jarige inwoner van Oosterhout en een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom meldde zich later vrijwillig aan het bureau en werd ook aangehouden. Rond 10:00 uur werd de politie te hulp geroepen bij een aanrijding op de kruising met de Zuidoostsingel en Jacob Obrechtlaan. Een van de partijen was bij deze aanrijding doorgereden. Uit onderzoek bleek dat de chauffeur zich mogelijk zou bevinden in een woning aan de Kleine Haag. Toen de politie daar aanbelde werd van de eerste verdieping een tas uit het raam gegooid en één van de mannen probeerde uit het raam te klimmen om zich aan de politie te onttrekken. In de tas bleken zon 6000 xtc-tabletten, en zakjes cocaïne te zitten. Bij een doorzoeking in de woning werd nog meer drugs gevonden waar onder 200 xtc-pillen en 11 gripzakjes met cocaïne gevonden en enkele duizenden euros aan geld. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. De straatwaarde van de xtc-tabletten bedraagt ca. 8000 euro.

Politie houdt Franse wegpiraat aan

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmiddag twee inwoners van het Franse Gornau-en-Bray aangehouden. Het tweetal reed over de Rijksweg A58 en maakte zich schuldig aan een aantal verkeersovertredingen, waaronder bumperkleven. Het duo passeerde met hoge snelheid een onopvallend politievoertuig en ging zigzaggend tussen het overige verkeer verder in de richting van Bergen op Zoom. Met ruim boven de 170 km/u werd over de vluchtstrook gereden. Bij de afslag Heerle verloor de bestuurder de macht over het stuur, draaide om zijn as en kwam in de berm tot stilstand. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 35-jarige Fransman. Na verhoor is het tweetal heengezonden.

Politie houdt inbreker aan

OUDENBOSCH: Zaterdagmiddag heeft de politie een 24-jarige inwoner van Halsteren aangehouden. Rond 14:30 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Markt. Agenten waren snel ter plaatse. Van het pand bleek een ruit vernield te zijn om binnen te komen. Volgens een getuige moest de dader nog in het pand aanwezig zijn. Met meerdere eenheden werd de omgeving afgezet en een onderzoek ingesteld in het pand. Enkele minuten later kon de Halsterenaar worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

NIEUW-VOSSEMEER: De politie heeft zaterdagmorgen aan de Rijksweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09:30 en 12:30 uur passeerden 880 automobilisten de radarpost. Van hen reden 67 bestuurders harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.

KRUISLAND: De politie heeft zaterdagmiddag aan de Roosendaalseweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14:00 en 16:15 uur passeerden 300 automobilisten de radarpost. Van hen reden 35 bestuurders harder dan de toegestane maximum snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u.

Inbreker komt binnen via hengelen door brievenbus

OUDENBOSCH: In de nacht van zaterdag op zondag is een diefstal gepleegd uit een woning aan de Zouavenlaan. De dader is vermoedelijk de woning binnengekomen door te hengelen via de brievenbus. De voordeur was niet op het nachtslot gedaan. De buit bestaat uit een geldbedrag en een computerscherm.

Woninginbrekers overlopen

ROOSENDAAL: Een oplettende getuige heeft zaterdagavond aan de Ranonkelstraat twee inbrekers overlopen. Rond 22:00 uur liet de man zijn hondje uit toen hij twee onbekende personen uit een woning kwamen lopen. Nog net zag hij dat een van de twee een geldkistje onder zijn jas stopte en het tweetal er op een fiets vandoor ging. De man heeft geprobeerd om het inbrekersduo aan te houden, maar tijdens een worsteling wisten zij te ontkomen. Later bleek dat er een deur was opengebroken van het pand. De politie heeft een buurtonderzoek uitgevoerd. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Dronken man aangehouden na slaan agenten

DINTELOORD: In de nacht van zaterdag op zondag is bij een feest in het kader van Dinteloord 400 jaar in een horecagelegenheid aan de Van Oldenbarneveltstraat een 40-jarige inwoner van Dinteloord aangehouden. De man misdroeg zich op het feest, gooide met een bloemstuk en asbak naar overige bezoekers en werd door de agenten buiten gezet. Buiten aangekomen vroeg de man, die onder invloed was van alcohol, aan de politiemensen of ze klappen moesten hebben en voegde de daad bij het woord. Met een au-dagvaarding van 410 euro is hij na verhoor zondagmorgen heengezonden.

Rotterdammer bedreigd met vuurwapen: twee personen aangehouden

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag heeft de politie een 33-jarige inwoner van het Franse Bastia aangehouden. De man stapte zaterdagmiddag op een parkeerplaats in Rotterdam bij een 35-jarige bewoner van die stad in en dwong hem onder bedreiging van een vuurwapen te rijden naar het Centraal NS-station in Roosendaal. Op de Brugstraat in Roosendaal zag het vermeende slachtoffer kans om uit zijn auto te stappen en agenten te waarschuwen die daar in een politiebus zaten. De twee partijen geven ieder een verschillende versie van het verhaal. De politie sluit niet uit dat een mislukte zakelijke transactie in het verleden de aanleiding is tot de bedreiging met het vuurwapen. Beide personen worden aangemerkt als verdachte en zijn in verzekering gesteld. In de auto van de Rotterdammer werd bijna 500 gram amfetamine aangetroffen. Geen van de mannen zijn, volgens hun zeggen, eigenaar van het spul. De drugs zijn in beslag genomen. Dinsdagmorgen worden de mannen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Auteur: Henk Snepvangers