Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

15 januari 2006

Onderwerp: verwarde man aangehouden

De politie heeft zondagavond in de Maten een 62-jarige verwarde man aangehouden die dreigde iemand neer te gaan schieten. Bij de aanhouding werd door een agent een waarschuwingsschot gelost. De verdachte is ingesloten en bij een onderzoek in de woning werd geen vuurwapen gevonden.

Het gebeuren vond even voor 20.00 uur plaats op de Imkersdreef. De man had enige tijd daarvoor via 112 aangegeven, dat hij ernstige problemen had en dreigde, dat hij iemand ging neerschieten. Uit politie-informatie werd bekend, dat de man in het bezit kon zijn van een vuurwapen. In afwachting van een aanhoudingseenheid werd de omgeving van de woning door meerdere agenten met kogelwerende vesten afgegrendeld.

Toen de man op een gegeven moment naar buiten kwam, kennelijk om zijn plan uit te voeren, werd er op een gecontroleerde wijze tot aanhouding overgegaan. Bij de aanhouding maakte de man plotseling een verdachte beweging, waarna een agent een waarschuwings-schot loste. Direct daarop kan de man worden overmeesterd. Hij bleek geen vuurwapen bij zich te dragen.

De aangehouden man is naar het politiebureau overgebracht. Door diverse politiemensen, waaronder de technische recherche werd een onderzoek in de woning ingesteld. Hierbij werd geen vuurwapen gevonden.

De man blijft voorlopig ingesloten voor nader onderzoek.

Einde bericht.

---- --