Politie Zeeland


---

Z-0198-2006 Laptop gestolen
Een juist gekochte laptop is vanmiddag rond 16.05 uur uit een geparkeerde auto gestolen.
De eigenaar van de splinternieuwe laptop had het ding in zijn auto neergelegd. Hij was even boodschappen gaan doen en wilde alles uit de auto laden bij thuiskomst. Hij parkeerde hiertoe de auto op de Dreef in Lamswaarde en begon met het karwei. Nadat hij hooguit een minuutje binnen was geweest wilde hij de rest van de boodschappen uit de auto halen. Tot zijn stomme verbazing bleek dat de laptop uit de auto verdwenen was.

O-0199-2006 Eenzijdig ongeval door gladheid
In Ouwerkerk, op de Stelweg, heeft vanmiddag rond 17.33 uur een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden.
Doordat de weg ter plaatse glad was gleed een personenauto langzaam van de weg de sloot in. De auto werd bestuurd door een 44-jarige Zierikzeese. De vrouw heeft zonder verwondingen de plaats van het ongeluk kunnen verlaten. De auto is uit de sloot getrokken door een buurtbewoner.

W-0200-2006 Beroving
Op de Agaat in Middelburg heeft vanavond rond 19.43 uur een beroving plaatsgevonden.
Een 55-jarige Middelburgse liep, met haar handtas in haar hand, samen met een vriend door genoemde straat. Ineens trok iemand het tasje uit haar hand, waardoor zij haar evenwicht verloor en op de grond smakte. De vrouw is licht gewond geraakt aan haar gezicht. In haar tas zeten diverse persoonlijke papieren en een klein geldbedrag. Een duidelijk signalement van de dader kon de vrouw niet geven.

Z-0201-2006 Onder invloed
Omstreeks 19.35 uur vanavond is in Sluis, op de Rondweg, een 56-jarige automobilist uit Izegem betrapt op het rijden onder invloed.
De man werd gecontroleerd door de politie en moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een dagvaarding.

W-0202-2006 Inbraak in auto
In de Kenau Hasselaarstraat in Vlissingen is tussen 16.00 uur vanmiddag en 20.45 uur vanavond ingebroken in een geparkeerde auto.
Uit de auto is een radio weggenomen. Een schadebedrag is niet bekend. De dader(s) is/zijn de auto binnengekomen door een ruitje in te slaan.

O-0203-2006 Vernielingen op Tholen
Aan het gemeentehuis in Sint Maartensdijk zijn vernielingen gepleegd door het afsteken van vuurwerk.
Er is een o.a. ruit gesneuveld, schilderwerk is verbrand. De tijdstippen waartussen e.e.a. is gebeurd zijn niet bekend.
Ook in Stavenisse, bij een gebouw aan de Schoolstraat, zijn vernielingen gepleegd. Met (mogelijk) vuurwerk zijn brandplekken gemaakt op het houtwerk. In totaal bedraagt de schade ongeveer anderhalfduizend euro. De gemeente Tholen heeft aangifte gedaan van de vernielingen.


---- --