Protestantse Kerk in Nederland


De rol van de kerk bij een ramp

(9-11-2005)
HKI(1).bmp Wat doet uw kerk bij een ramp? De aandacht voor de rol van de kerk bij ingrijpende gebeurtenissen neemt toe. Daarom biedt Kerkinactie een cursus aan op 16 en 17 januari 2006. De cursus is bedoeld voor kerkelijke vrijwilligers en pastores. Tijdens de cursus leren zij hoe ze betrokken kunnen zijn bij de hulpverlening na een ramp.

Op verzoek van Kerkinactie ontwikkelde het Hendrik Kraemer Instituut een driedaagse cursus over nazorg bij rampen. Het gaat om twee cursusdagen achter elkaar en een terugkomdag.
De cursus vindt plaats in het Hendrik Kraemer Instituut, p/a Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2A te Utrecht.

De cursus duurt van maandag 16 januari 2006 vanaf 9.30 uur (inclusief de maandagavond), tot en met dinsdag 17 januari 2006 20.30 uur. De kosten bedragen EUR 70,- per persoon.

Aanmelding uiterlijk 4 januari 2006. Plaatsing op volgorde van aanmelding. Bij afmelding na 9 januari 2006 wordt 50 procent van de cursuskosten in rekening gebracht. Deelnemers die van buiten Utrecht komen, kunnen logeren in het gastenverblijf. Kosten voor maaltijden plus overnachting EUR 118,- p.p.; maaltijden zonder overnachting (2 keer lunch plus diner) EUR 40,- p.p.

Programma
Opgave

Kerkinactie steunt over de hele wereld het werk van kerken en (christelijke) organisaties om mensen tot hun recht te laten komen en toekomstperspectief te geven. Zij noemt dat missionair en diaconaal werk. Kerkinactie doet dit werk vanuit de Protestantse Kerk in Nederland, mede namens een tiental kleinere kerken en oecumenische organisaties.

Kerkinactie werkt in het buitenland, maar ook in Nederland. Wat dat betreft is Kerkinactie een unieke organisatie in de wereld van hulporganisaties. Bijna alle andere organisaties kiezen voor projectsteun in Nederland of in ontwikkelingslanden. Dat het bij Kerkinactie bij elkaar hoort, is terug te zien in ons logo: www.kerkinactie.nl. WWW staat daarbij voor het werk in de wereld, NL staat voor Nederland.