Gemeente Spijkenisse


Aanleg tweede gedeelte rotonde Maaswijkweg

02 januari 2006

Werken aan de weg
Op maandag 16 januari starten de werkzaamheden voor het noordelijk deel van de rotonde bij de kruising Maaswijkweg/Rivierlaan. Het verkeer gaat dan in twee richtingen over het reeds aangelegde zuidelijke deel van de rotonde rijden. De afzettingen om het verkeer over de andere baan te leiden zal pas na de ochtendspits plaatsvinden. Op dat moment moet de weggebruiker rekening houden met enig overlast.

Het is vanaf 16 januari niet meer mogelijk om vanaf de Rivierlaan de Maaswijkweg op te rijden. Het laatste deel van de Rivierlaan wordt afgesloten. Het autoverkeer in de Schenkel moet gebruik maken Rijnlaan en/of Donaulaan om de wijk uit te komen. De bewoners zijn door borden op de hoogte gebracht van deze afsluiting.

Buslijn 84 krijgt vanaf de Rivierlaan een omleiding via de ventweg naar de Maaswijkweg en vervolgt dan de normale route. Vanaf de ventweg komt een tijdelijke doorsteek naar de Maaswijkweg die alleen door de bus mag worden gebruikt.
Het zuidelijke fietspad langs de rotonde is inmiddels in gebruik. Indien noodzakelijk wordt voor het overige fietsverkeer een omleidingroute aangegeven.

De aanleg van de rotonde ligt op schema. Volgens planning is de rotonde april 2006 geheel in gebruik.