Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SP Statenfractie organiseert meldweek: Zorg om Jeugdzorg

Jeugdzorg is en blijft een grote zorg. Kinderen hebben recht op bescherming en het recht om zo gezond mogelijk op te groeien. In de meeste gevallen is er geen probleem. Maar voor teveel kinderen en jongeren worden deze rechten helaas niet waargemaakt.

Om positieve en negatieve ervaringen met alle vormen van jeugdzorg in Brabant te horen, organiseert de SP Statenfractie van 16 tot en met 20 januari 2006 een meldweek: Zorg om Jeugdzorg.

Er zijn drie mogelijkheden om ervaringen te melden.


· Van maandag 16 tot en met donderdag 19 januari tussen 15.00 en 20.30 uur en op vrijdag 20 januari tussen 11.00 en 15.00 uur via het gratis telefoonnummer 0800 - 020 508


· Per post via antwoordnummer 10528, 5200 WB 's-Hertogenbosch


· Via internet: www.zorgomjeugdzorg.nl

Bij de start op 16 januari zal Agnes Kant, woordvoerder jeugdzorg voor de SP in de Tweede Kamer, aanwezig zijn om het eerste telefoongesprek aan te nemen. Een en ander vindt plaats in de fractiekamer van de SP in het Provinciehuis, Brabantlaan 1 in Den Bosch.

Ondanks het grote belang dat iedereen aan een goed werkende jeugdzorg hecht, gaan er regelmatig dingen mis. Ondanks de grote inzet van werkers in de jeugdzorg ontstaan er steeds weer wachtlijsten. En ondanks alle goede bedoelingen krijgen we de jeugdzorg nog steeds niet goed georganiseerd.

De provincie is er verantwoordelijk voor dat kinderen in de knel een beroep kunnen doen op de vorm van jeugdzorg die ze nodig hebben om hun leven weer op orde te krijgen. De gemeente moet ervoor zorgen dat het voor zoveel mogelijk kinderen niet zo ver komt dat ze jeugdzorg nodig hebben. In 2007 zal de nieuwe Wet op de Jeugdzorg, die de taken rond jeugdzorg verdeelt, geëvalueerd worden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk 'stemmen uit de praktijk' te horen, zodat de evaluatie leidt tot vooral praktische aanpassingen.

Daarom horen wij graag van mensen waar het fout gaat en wat er fout gaat. Ook hopen we dat er mensen zijn die hun goede ervaringen of hun ideeën voor verbetering willen melden.

Wij doen een dringend beroep op kinderen, jongeren, ouders, hulpverleners en iedereen die op een of andere manier met jeugdzorg te maken heeft (gehad) om ons vooral te bellen, te mailen of te schrijven.

Mocht u tijdens de officiële opening op maandag 16 januari 15.00 uur aanwezig willen zijn of gedurende de meldweek dan kunt u contact opnemen met Cecile Visscher (fractiemedewerker SP Statenfractie Noord-Brabant), telefoon 06-46 335 965 of per email cvisscher@sp.nl