Gemeente Papendrecht

Persuitnodiging ondertekening overeenkomst Oostpolderhal

Maandag 16 januari ondertekenen de burgemeester van Papendrecht en de voorzitter van de Stichting Oostpolderhal, de heer Guus van Leerdam, een zogenoemde Dienstverleningsovereenkomst. Hieraan ligt een bijzondere publiek-private samenwerking ten grondslag: de stichting wordt eigenaar en beheerder van de Oostpolderhal, de gemeente wordt de grootste huurder (namelijk voor het bewegingsonderwijs) van de sporthal.

De ondertekening vindt plaats tussen 19.30 en 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Graag nodigen wij u uit de ondertekening bij te wonen en te verslaan/fotograferen.

Werkzaamheden Bremhof, Heidezoom, Zuidkil en winkelcentrum Westpolder

Maandag 9 januari starten werkzaamheden in de Bremhof en de Heidezoom en omgeving. Het betreft het baggeren van de watergang tussen de Heidezoom en de Wederik en reconstructie van Bremhof en Heidezoom.

De baggerwerkzaamheden duren ongeveer een week, aansluitend starten maandag 16 januari 2006 de reconstructiewerkzaamheden, die voornamelijk bestaan uit ophogen en herbestraten van de Bremhof en een gedeelte van de Heidezoom. De werkzaamheden duren ca. acht weken. De hulpdiensten worden tijdig op de hoogte gesteld; omleidingen worden ter plaatse aangegeven.

Maandag 9 januari start eveneens het woonrijpmaken van de Zuidkil. Ter plaatse wordt de omleidingsroute aangegeven. Voortgang van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Met het aanbrengen van het laatste deel van bestrating ter hoogte van het winkelcentrum Westpolder wordt ten slotte ook maandag 9 januari gestart.

Speelobjecten en gereduceerde entree in De Hooght

In de laatste dagen van de kerstvakantie heeft zwembad De Hooght speciale attracties in het water. Bezoekers kunnen zaterdag 7 en zondag 8 januari tussen 10.00 en 12.00 uur tegen de gereduceerde toegangsprijs van 2 euro vrijzwemmen en spelen op het spectaculaire, omvangrijke speelobject, de duikboot. Meer informatie: tel. 6151436.

Gratis identiteitskaart voor veertienjarigen

Sinds 1 januari 2006 kunnen veertienjarigen een gratis Nederlandse Identiteits Kaart (NIK) aanvragen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten zij op het moment van aanvragen veertien jaar zijn of binnen acht weken veertien jaar worden. (Wie op de dag van de aanvraag vijftien jaar of ouder is, komt dus niet in aanmerking voor de gratis kaart. De aanvrager mag ook niet eerder een gratis NIK hebben gehad.)

Aanvragen kunnen alleen worden ingediend in de gemeente waar het kind staat ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie. Verder gelden de gebruikelijke voorwaarden. Dat betekent dat de aanvrager de Nederlandse nationaliteit heeft, oude (verlopen) reisdocumenten inlevert en bij verlies een proces-verbaal overlegt. Wanneer een aanvraag wordt ingediend als zgn. spoedaanvraag, dan moeten daarvoor de gebruikelijke extra kosten worden voldaan.