Gemeente Rotterdam

Nr. 3
13 januari 2005

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 16 t/m 22 januari 2006

Wethouder Hulman onthult 'panorama Rotterdam'

Wethouder Hulman (Kunstzaken en Vervoer) onthult op maandag 16 januari om 10.30 uur het 'panorama Rotterdam'. De onthulling vindt plaats in het Wascircus aan de Klompenmakersstraat 111, gevestigd in het bedrijvenpark Gadering. Het stadsgezicht van 45 bij 5 meter is het meest gedetailleerde schilderij van Rotterdam en waarschijnlijk zelfs van Europa. Het is te vergelijken met het beroemde Panorama Mesdag. Alle stadsdelen, plaatsen, industrieën en bezienswaardigheden van de Brienenoordbrug tot aan de zeewering bij Hoek van Holland zijn weergegeven in dit kunstwerk. Het stadsgezicht van Rotterdam is gemaakt door de in Nederland wonende Bulgaarse kunstenaar Zdravko Kotsev, die tweeënhalf jaar geleden aan het kunstwerk begon.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert, tel. 010 - 417 91 19 of 06 - 53 24 80 21)

Wethouder Van den Anker aanwezig bij startbijeenkomst 'Signaleren.wat nu?'

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) is op dinsdag 17 januari om 9.30 uur aanwezig bij de startbijeenkomst van de cursus 'Signaleren.wat nu?'. De bijeenkomst vindt plaats in Hogeschool Rotterdam aan de Kralingsezoom 91. Professionals uit de kinderopvang, welzijnswerk en basisscholen leren via deze training eerder symptomen herkennen van kindermishandeling of andere ernstige problemen. Verder krijgen de cursisten een training in gesprekstechnieken en leren zij te handelen met een signalering. Professor Jo Hermanns, psycholoog en hoogleraar Algemene Opvoedkunde komt vertellen over het kunnen en willen signaleren van opvoedproblemen en kindermishandeling. De training is opgezet door Stichting Jeugdplein afdeling Opvoedingsondersteuning, Stichting de Meeuw, RIAGG RNW en Hogeschool Rotterdam in opdracht van de Stadsregio en de GGD.

(Voor meer informatie: GGD Rotterdam, Communicatie Jeugd, Lotte Kos, tel. 010 - 433 95 52 of 06 - 30 05 87 58)

Wethouder Van Sluis ontbijt bij Werk in West

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal op woensdag 18 januari van 08.00 uur tot 10.00 uur ontbijten met vertegenwoordigers van Werk in West. Het ontbijt vindt plaats bij het onafhankelijk Toneel in het Lloydkwartier aan de St. Jobsweg 3 . Met het feestelijke ontbijt viert Werk in West haar 5 jarige bestaan. Stichting Werkgelegenheid in Rotterdam West (Werk in West) heeft sinds 1991 de doelstelling actief de werkgelegenheid in het westelijk deel van Rotterdam te bevorderen. Dit doet Werk in West door het initiëren en organiseren van activiteiten voor groepen werkzoekenden om de instroom op en de doorstroom in de arbeidsmarkt te stimuleren (inclusief scholing, training en werkervaring). Daarnaast biedt de stichting ondernemers hulp bij het werven en opleiden van groepen nieuwe personeelsleden.

(Voor meer informatie: Werk in West, tel. 010 - 476 02 32)

Wethouder Geluk houdt toespraak bij nieuwjaarsbijeenkomst Stichting Lezen & Schrijven

Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op woensdag 18 januari een toespraak houden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Stichting Lezen & Schrijven. De bijeenkomst duurt van 14.15 uur tot 17.30 uur en vindt plaats aan de Croeselaan 18 in Utrecht. Doel van de bijeenkomst is het uitwisselen van ervaringen het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor gezamenlijke projecten op het gebied van alfabetisering. Op de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van scholingsinstituten, overheden, bedrijven en organisaties aanwezig. Wethouder Geluk zal in zijn toespraak ingaan op de wijze waarop de gemeente Rotterdam omgaat met analfabetisme in Rotterdam.

(Voor meer informatie: Stichting Lezen en Schrijven, Sandra van Vianen, tel. 070 - 302 26 60)

Wethouder Hulman opent nieuwe bibliotheek Kralingen-Crooswijk

Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) opent op vrijdag 20 januari om 13.30 uur de nieuwe bibliotheek in Kralingen-Crooswijk. Het nieuwe pand bevindt zich aan de Goudse Rijweg 70. Door de verhuizing van wijkgebouw de Tamboer naar het nieuwe pand hebben zich inmiddels al meer dan 50 nieuwe leden bij de bibliotheek aangemeld. Tijdens de bijeenkomst onthult Wethouder Hulman ook een kunstwerk voor de nieuwe bibliotheek.

(Voor meer informatie: Communicatie Bibliotheek, Jeanette Bronts, 010 - 281 62 56).

Wethouder Geluk gaat in gesprek met autochtone ouderen

Wethouder Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op vrijdagmiddag 20 januari in gesprek gaan met autochtone ouderen die zich ontheemd voelen in eigen stad. Naar aanleiding van het verschijnen van het actieprogramma "Rotterdam zet door" heeft de wethouder enige tijd geleden een gesprek gehad met vertegenwoordigers van het wijkpastoraat. Hieruit bleek dat vooral oudere autochtone Rotterdammers zich niet prettig voelen bij de huidige ontwikkelingen in buurten en wijken. De wethouder zal als gevolg hiervan de komende weken een aantal gesprekken voeren met ouderen in de stad. Voor pers is er gelegenheid om na afloop vragen te stellen aan de wethouder.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Farida Aghris, tel. 010 - 417 21 77 )

Wethouder Van den Anker enquêteert burgers over Integratie

Wethouder Marianne van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) enquêteert op zondag 22 januari van 11.30 tot 14.30 uur naar de meningen van burgers over Integratie. Het campagne-team Integratie vertrekt van Sportcentrum West aan de Spaanseweg 2 en gaat daarna naar sportvereniging Vreelust. Van den Anker gaat samen met het team en een mobiele enquête (debatmobiel) burgers ondervragen naar de meningen van het Rotterdamse Integratiebeleid.

(Voor meer informatie: LubbeVlieger Communicatie, Carla Prins - Laban, tel. 06 - 20 55 03 34)

Burgemeester Opstelten bij Carnavalsfeest voor bejaarden en gehandicapten

Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op zondag 22 januari om 14.30 uur aanwezig bij het Carnavalsfeest voor bejaarden en gehandicapten, dat gehouden wordt in de Eemhal van Ahoy'. Het Carnavalsfeest wordt opgevrolijkt met optredens van Sugar Lee Hooper, Danny de Munk en Discodiva. Als finale is er de 'Grote Doe Na show' (playbackshow). Uit voorrondes zijn zes finalisten geselecteerd, die meedingen naar de Lupardi Award. Het feest duurt tot 17.30 uur.

(Voor meer informatie: Stichting Sociaal Carnaval "De Grote Lupardi", Marja de Koning, tel. 06 - 23 46 14 34)

Burgemeester Opstelten reikt prijs uit voor nieuwsfoto 2005 in Villa Zebra

Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op zondag 22 januari om 16.00 uur de prijs uit voor de meest treffende nieuwsfoto van het jaar 2005 in kindermuseum Villa Zebra aan de Stieltjesstraat 21. Eerder konden kinderen op drie locaties verspreid over het land uit zo'n 100 exemplaren de mooiste nieuwsfoto kiezen. Ook kon er via internet gekozen worden. Onder de kinderen die voor een winnende foto hebben gekozen, wordt een camera verloot. Villa Zebra is een museum voor kinderen, waar regelmatig verschillende workshops te volgen zijn.

(voor meer informatie: Villa Zebra, dhr. F. Wartna, tel. 010 - 241 17 16)

En verder.

ontvangt burgemeester mr. Ivo Opstelten op donderdag 19 januari om 10.00 uur in zijn kamer op het stadhuis de nieuwe Oberbürgermeister van Duisburg, de heer Sauerland en de directeur van de haven van Duisburg, de heer Staake. Daarna brengt het gezelschap een bezoek aan het Havenbedrijf Rotterdam N.V. waar zij ontvangen worden door algemeen directeur Smits. Aansluitend volgt een bezoek aan de ECT met een ontvangst door algemeen directeur Westerhoud. Het gezelschap zal vervolgens samen met wethouder Van Sluis (Haven, Economie en Werkgelegenheid) een boottocht maken met De Nieuwe Maze door de Rotterdamse haven.

(Voor meer informatie: Havenberdijf Rotterdam N.V., dhr. H. van der Braak, tel. 010 - 252 11 58)

noot voor de redactie/