Gemeente Den Haag

Op maandag 16 januari a.s. beginnen de werkzaamheden voor het doortrekken van tramlijn 16 op de Dedemsvaartweg. Tussen de Melis Stokelaan en de Erasmusweg wordt deze weg opnieuw ingericht. Er komen vrijliggende fietspaden in rood asfalt en de rijbaan krijgt geluidsreducerend asfalt. Ook wordt er een vrijliggende groene trambaan aangelegd. Tot slot komen de tramhaltes vlakbij de Steenwijklaan. Deze werkzaamheden zijn voor de zomer klaar. Vervolgens wordt het spoor in de trambaan gelegd. Alle werkzaamheden aan de Dedemsvaartweg zijn eind oktober 2006 gereed.

Planning
De werkzaamheden aan de Dedemsvaartweg vinden plaats op het gedeelte tussen de Melis Stokelaan en de Erasmusweg, inclusief deze kruisingen. Het werk wordt in delen uitgevoerd:
januari-maart: Dedemsvaartweg (oneven zijde) van Melis Stokelaan tot Erasmusweg
april-mei: kruispunt Melis Stokelaan april-mei: Dedemsvaartweg (even zijde) van Erasmusweg tot Steenwijklaan
mei-juni: Dedemsvaartweg (even zijde) van Steenwijklaan tot Melis Stokelaan
juni-juli: kruispunt Erasmusweg juli-oktober: aanleggen sporen

Omleidingen
Omdat het werk in meerdere delen wordt uitgevoerd, worden per fase verschillende delen van de Dedemsvaartweg en de kruispunten afgesloten. Afsluitingen en omleidingen worden steeds met borden aangegeven. Doorgaand verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de Loevesteinlaan, Erasmusweg en Vrederustlaan (in beide richtingen). Als de Dedemsvaartweg is afgesloten moeten fietsers omrijden via de Leggelostraat. Ook geldt op de gedeeltes van de Dedemsvaartweg waar wordt gewerkt, een parkeer- en stopverbod. Bus 37 wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Erasmusweg, Leyweg en de Melis Stokelaan. Hulpdiensten kunnen tijdens alle werkzaamheden altijd over het werkterrein rijden.

Meer informatie
Tramlijn 16 verbindt het centrum van Den Haag, de woonwijk Wateringse Veld en de bedrijventerreinen Wateringse Veld en Zwethove in Wateringen (gemeente Westland). Vanaf augustus 2007 kan deze tram de uitgebreide route gaan rijden.
Meer informatie over de aanleg van tramlijn 16 is te vinden op internet www.denhaag.nl/tram16.