Gemeente Weert

4 januari 2006

FOTOTENTOONSTELLING IN STADHUIS "LUCHTEN BOVEN SCHOOR"

Op de bestuursverdieping van het stadhuis in Weert is van 16 januari tot en met 31 maart 2006 een fototentoonstelling te zien van Miep Noy.

Fotograferen is een hobby die Miep Noy benut om anderen te laten zien wat haar fascineert, zoals bij het zien van de luchten boven Schoor. Ze wil met haar foto's anderen laten ervaren wat haar boeit.

Miep Noy, voorheen woonachtig aan de Wessemerdijk, was in de tijd dat ze de foto's maakte zo gelukkig om vanuit haar woonruimte een waar hemelrijk te kunnen overzien. Ze heeft het vastgelegd op een manier die je als toeschouwer vasthoudt en ontroert. De tentoonstelling biedt een wisselend schouwspel. Het wezenlijke van kleuren, nuances, overvloeiend of gescheiden door een sterk contrast, surrealistische figuren: omlijst door een raam van kleine of grote afmetingen. Poëtische titels zoals "Licht dat ons aanstoot", "Hoopvolle dreiging" en "Lichtende stilte" vormen een handleiding bij de rondgang langs deze impressies waarmee Miep Noy ons laat delen in haar emotie en bewondering. Haar foto's zijn bovendien voorzien van haiku's (Japanse dichtvorm).

Openingstijden
Het stadhuis is geopend tijdens werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Informatie over de tentoonstelling: Fransien Smeets, stadhuis Weert, tel. (0495) 575472.

2006.001 FS


---- --