Gemeente Harderwijk


Nieuwe bezoekerskaarten voor blauwe zone

Bewoners in blauwe zones kunnen vanaf 16 januari in de Stadswinkel weer een bezoekerskaart afhalen. U dient een legitimatiebewijs mee te nemen en EUR 11,30. De oude kaarten verlopen op 1 februari a.s.. De nieuwe kaart is geldig tot 1 februari 2008.

De parkeerschijfzone (`blauwe zone') is 6 jaar geleden ingesteld om de bewoners in de gelegenheid te stellen zoveel als mogelijk in hun eigen straat te parkeren en langparkeerders te weren. Dat doel blijkt te zijn bereikt, er zijn vrijwel geen klachten meer over langparkeerders en meestal is er in de straat voor bewoners voldoende parkeergelegenheid. Omdat de beperkte parkeerduur ook geldt voor visite van bewoners, wordt dit vaak als vervelend ervaren. Sinds 2004 kunnen bewoners daarom per adres één bezoekerskaart aanvragen, zodat hun bezoek langer in de parkeerschijfzone kan parkeren.

Bewoners die hun nieuwe ontheffing aanvragen per 1 februari kunnen op de aanvraag vermelden dat ze in het bezit willen komen van de bezoekerskaart; deze wordt dan samen met de ontheffing opgestuurd.

Informatie: Stadswinkel, tel. 411104 of 411410