Gemeente Haarlem


12 januari 2006

008/2006


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Reconstructie Leidsevaart, tussen de Westelijke Randweg en de Pijlslaan


Op 16 januari 2006 start aannemersbedrijf Heymans in opdracht van de gemeente Haarlem met de reconstructie van de Leidsevaart fase II, tussen de Pijlslaan en de Randweg. De aannemer start aan de noordkant, vanaf de Schouwtjesbrug. Het werk bestaat uit het vervangen van de kademuren, het vervangen van de riolering, het aanleggen van een rioolpersleiding voor het Hoogheemraadschap van Rijnland en het aanbrengen en opnieuw inrichten van de weg. De werkzaamheden duren tot eind december 2006.

De basis van het ontwerp is hetzelfde als die van fase I van de Leidsevaart, alleen de kritiekpunten zijn aangepast. Het werk wordt in stukken van maximaal 200 meter lengte en over de totale breedte uitgevoerd. Hiervan is 100 meter voor hulpdiensten toegankelijk. Doorgaand verkeer over de Leidsevaart is gedurende het werk tot het eind van het jaar niet mogelijk. Gelijktijdig met de reconstructie van de weg wordt de kademuur vervangen. Het werk aan de kademuur vindt in drie gelijke delen plaats. Door deze werkzaamheden kan er buiten de 200 meter die is afgesloten, nog wel verkeershinder ontstaan.

Tijdens de werkzaamheden wordt de straat afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van voetgangers. Fietsers worden omgeleid, afhankelijk van welk gedeelte van de Leidsevaart is afgesloten, via de Stephensonstraat, de Einsteinstaat en de Grijpenstijnweg. Het verkeer wordt omgeleid over de Randweg, de Wagenweg en de Dreef, om het verkeer zoveel mogelijk te spreiden. Bestemmingsverkeer kan tot aan de afzetting gebruik blijven maken van de Leidsevaart.

Het trottoir aan de huizenzijde blijft gedurende de werkzaamheden toegankelijk, al dan niet voorzien van loopschotten. Garage- en gelijksoortige bedrijven, die alleen via de Leidsevaart bereikt kunnen worden, blijven via één kant toegankelijk.


Sector Stadsbeheer
Myrna Wiggers
023-5114902
mwiggers@haarlem.nl


---- --