Gemeente Baarn

Cursussen sportkennismaking High-5 van start

Kinderen ontdekken nieuwe sporten met High-5

De tweede periode met de cursussen van High-5 gaat 16 januari in Baarn van start en duurt t/m 10 februari. Ruim 160 basisscholieren uit de groepen 5 t/m 8 hebben zich voor deze periode ingeschreven. Via een folder van High-5 konden zij kiezen uit acht verschillende sporten. De kinderen kunnen zo een andere sport leren kennen. Er zijn zes sportverenigingen die de actie steunen.

Doel

Het doel van High-5 is om kinderen te laten kennismaken met onbekende sporten. High-5 wil het op deze manier makkelijker maken voor kinderen, om lid te worden van een sportvereniging.

Deelname

De deelnemers van High 5 kunnen aan de slag gaan bij: Z.C. de Vuursche met waterpolo, BV Break Stars met basketbal, Dam Vereniging Soest Baarn met dammen en Vita 2000 met turnen, minitrampoline springen en jazzdans, SV Baarn met handbal en BC Inside '82 met badminton. De verenigingen bieden hun eigen sportlocatie aan en zorgen ook voor deskundige begeleiding bij de activiteiten.

De deelnemers betalen 5,- per periode. Die bijdrage is bestemd voor de vereniging die de sportcursus geeft. In maart/april zal de derde en tevens laatste sportperiode van dit schooljaar plaatsvinden. Voor de inschrijving voor deze derde periode ontvangen de scholieren opnieuw een folder.