Campina

Campina innoveert met producten die minder calorieën bevatten

Actief voor een gezond gewicht - Nieuw gedeelte op corporate website Campina

Overgewicht wordt in westerse, welvarende landen meer en meer een probleem. Overgewicht brengt risico's voor de gezondheid met zich mee. En omdat overgewicht voor veel mensen een probleem is, veroorzaakt het groeiende probleem van overgewicht ook maatschappelijke problemen.

Campina onderkent dit en accepteert dat zij een verantwoordelijkheid op dit gebied heeft. Niet alleen, maar samen met anderen, onder wie andere aanbieders van voedingsmiddelen, overheden én, natuurlijk, consumenten zelf.

Omdat Campina hecht aan een open manier van communiceren over relevante maatschappelijke thema's, heeft de onderneming op de corporate website www.campina.com onder het hoofdstuk Duurzaamheid het gedeelte 'Gezond gewicht' toegevoegd. Dit gedeelte bevat nu:
· · Statement Campina inzake overgewicht, met aandacht voor de juiste balans tussen verbruik en inname van calorieën, het hebben van voldoende beweging, duidelijke informatie op producten, de natuurlijke eigenschappen van melk en de contacten van Campina met voedingsprofessionals · · Innovaties van Campina die gericht zijn op minder calorieën, zoals Campina Optimel vla/Optiwell pudding, Milner XtraSlimm kaas en Campina Botergoud Elke Dag/Leichtgold laagvetboter · · Polls, waarin bezoekers kunnen aangeven hoe zijzelf een gezond gewicht handhaven én over de verantwoordelijkheid die Campina hee