Time : 5:01:47 PM
Date : Friday, January 13, 2006
Sender Name: Dorsoo bvba

Belgisch bedsysteem helpt bij rugpijn
Ninove, 16 januari 2006.

Sinds 2001 is het Belgische bedsysteem Dorsoo op de markt. Het systeem biedt mensen met rugpijn een antwoord op hun rugpijn 's nachts. De hydraulische lattenbodem en aangepaste matras ondersteunen het lichaam in zijn natuurlijke houding zodat de tussenwervelschijven 's nachts optimaal vocht op kunnen nemen.

Deze gepatenteerde Belgische ontwikkeling ondersteunt het lichaam overal. De druk wordt gelijkmatig verdeeld zodat de bloedcirculatie nergens gehinderd wordt. Wanneer iemand op het systeem gaat liggen, zakken de latten van de lattenbodem onder het bekken en de schouders naar beneden. De latten onder de lage rug, het hoofd en de benen gaan naar omhoog. Op die manier volgt de bedbodem de natuurlijke rugkromming van de persoon die er op ligt in elke slaaphouding. Dit geldt voor elke lichaamsbouw en elk lichaamsgewicht. Op deze meebewegende lattenbodem komt een matras met insnijdingen zodat de matras elke beweging van de lattenbodem én het lichaam volgt.

Dr. Prof. Guy Hoffmann, verbonden aan het Brusselse Brugmann ziekenhuis en autoriteit op het vlak van slaapproblemen, heeft onderzoek gedaan op het systeem. Uit de resultaten met rugpatiënten bleek dat het stadium 'diepe slaap' langer duurt en dat de patiënt minder vaak (56%) naar een lichter slaapstadium gaat. Op een Dorsoo slaap je maw met minder rugpijn, en sta je ook beter uitgeslapen op.

Voor verdere inlichtingen kan u contact opnemen met: Dorsoo, dhr René Van Raemdonck op het gsm nr 0475 73 24 15 www.dorsoo.com

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL