Hulpverlening Gelderland Midden

Uitslaande brand kamerverhuurbedrijf Arnhem
---

PERSBERICHT
16 januari 2006

ARNHEM Bij een korte maar felle uitslaande brand in de Parkstraat in Arnhem is in de nacht van maandag, 16 januari een bewoner ernstig gewond geraakt.

Even na 02.30 uur werd de Arnhemse brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand in een kamerverhuurbedrijf aan de Parkstraat in Arnhem. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig sloegen de vlammen op de vierde verdieping al uit het pand. De bewoner van de brandende kamer had geprobeerd het vege lijf te redden door naar buiten te springen. Deze is door het ambulancepersoneel met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De overige aanwezige 12 bewoners werden voor hun veiligheid tijdelijk naar buiten gedirigeerd. Zij kwamen met de schrik vrij. Door snel en adequaat optreden van de Arnhemse brandweer breidde de brand zich niet verder uit en kon al na 10 minuten het sein brand meester worden gegeven. De kamer op de vierde verdieping is volledig uitgebrand. De overige ruimten hebben enige rook- en waterschade opgelopen. Over het schadebedrag is verder niets bekend.

Of het pand voldeed aan de brandveiligheidseisen wordt nog onderzocht. De eigenaar van het pand zegt over een actuele gebruiksvergunning te beschikken.

---

Deze pagina is bijgewerkt op 16-01-06 09:28
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl