MCC start met Mobile Academy

Eindgebruikerstrainingen voor gebruik van mobiele telefoons met nieuwe softwaretoepassingen zoals navigatie

Naarden, 16 januari 2006 - Mobile Communication Company (MCC) start met Mobile Academy, een reeks gratis trainingen voor eindgebruikers van connected devices zoals PDA's en smartphones in combinatie met toepassingssoftware, bijvoorbeeld voor navigatie. Mobiele telefoons kunnen namelijk steeds meer, zeker in combinatie met toepassingen zoals routenavigatie. MCC heeft echter de ervaring dat deze combinaties meer verkoopinspanning vergen op de winkelvloer, omdat de mogelijkheden onvoldoende bekend zijn. Met deze eindgebruikerstrainingen zorgt MCC voor een extra verkoopstimulans.

De eindgebruikerstrainingen van de Mobile Academy zijn gericht op de installatie van softwaretoepassingen en het gebruik van de connected devices. De trainingen omvatten ook een demonstratie van wat er allemaal mogelijk is. Naar schatting gebruikt de gemiddelde gebruiker slechts 10 procent van alle mogelijkheden. MCC verwacht met de trainingen, die samen met een trainingsinstituut worden gegeven, dit percentage flink te kunnen verhogen. De eerste trainingen zijn voor de nieuwe mobiele telefoon van Samsung, de D720, in combinatie met TomTom MOBILE 5 routenavigatie. Deze trainingen duren 90 minuten en worden in de tweede helft van februari gegeven in Breukelen, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle. Nadere details over data en locaties zijn te vinden op www.mobile-academy.nl.

"Gebruikerstrainingen op locatie zijn een uitstekend initiatief," zegt Caroline Teengs, verantwoordelijk voor Trade Marketing bij Samsung Nederland. "Ze geven de geïnteresseerde consument de mogelijkheid om met hulp van een professionele trainer de talloze gebruiksmogelijkheden te ontdekken van onze nieuwste telefoon, de Samsung D720, in combinatie met de navigatiesoftware van TomTom."

Later dit jaar zal MCC ook trainingen voor andere combinaties gaan aanbieden en daarmee inspelen op trends in de markt. Zo verwacht MCC dat het tv-kijken op mobiele telefoons deze zomer tot een hype zal uitgroeien, doordat de draadloze breedbandstandaard UMTS en de telefoons ervoor dan voldoende zullen zijn doorgebroken. Dit soort multimediamogelijkheden van smartphones zijn echt nieuw en lenen zich uitstekend voor de Mobile Academy.

Daarnaast heeft MCC ook plannen voor een zakelijke variant van de Mobile Academy. Er wordt gedacht aan trainingen voor smartphones in combinatie met e-mail en messagingtoepassingen.

Mobile Communication Company (MCC)
MCC Nederland, biedt resellers en dealers op het gebied van telecommunicatie en informatietechnologie complete oplossingen voor mobiele professionals, die behalve hardware en software ook aanvullende diensten, zoals trainingen, omvatten. MCC (Mobile Communication Company) te Naarden is de grootste onafhankelijke distributeur van telecommunicatiehardware, mobiele oplossingen en abonnementen in Nederland. Tot het productaanbod van MCC behoren ondermeer mobiele telefoons, Smartphones, digitale camera's, dect-apparatuur en PDA's, inclusief connectivity-, synchronisatie- en navigatieoplossingen van vooraanstaande leveranciers. MCC is gevestigd in Naarden en heeft tevens vestigingen in België en Spanje. Meer informatie is te vinden op www.mccnederland.nl.

Contactinformatie:
MCC Nederland, William Schoonderbeek, marketing manager mobile products, telefoon 06 206 21 747, e-mail w.schoonderbeek@mccnederland.nl of Monogram Communication Strategies (MCS), Perlita Fränkel, telefoon 023 562 82 08, e-mail perlitaf@monogram.nl