KLM

06/002

Gezamenlijk persbericht van TU Delft en Air France-KLM

BENOEMING "AIR FRANCE-KLM LEERSTOEL AAN TU DELFT

AMSTELVEEN/DELFT, 16 januari, 2006 - Professor Sicco Santema is benoemd tot deeltijdhoogleraar Maintenance, Repair and Overhaul (MRO) aan de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Deze leerstoel is aangeboden door Air France-KLM bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta tijdens de laatste Albert Plesman Lezing. Air France-KLM biedt de faculteit hiermee de mogelijkheid om een onderwijs- en onderzoeksprogramma te ontwikkelen op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie van vliegtuigen.

Met deze nieuwe leerstoel spelen de TU Delft en Air France-KLM in op de trend dat onderhoud en revisie een steeds belangrijker rol spelen bij vliegtuiggebruik. "De recente discussie over het weren van vliegtuigen waarvan de luchtwaardigheid ter discussie staat en de rol van het onderhoud daarbij, is daar een voorbeeld van", aldus Santema. "Het onderzoek bij deze leerstoel moet in belangrijke mate bijdragen aan de marketingaspecten van MRO. Onderzocht wordt bijvoorbeeld of onderhoud ook als kwaliteitslabel kan worden gebruikt om een rendementsverbetering van het vliegbedrijf te krijgen", aldus Santema.

Professor mr. Dr. Ir. Sicco C. Santema geeft leiding aan de leerstoel Aerospace Management Organization (luchtvaarttechnische bedrijfskunde). De activiteiten van de Air France-KLM MRO-leeropdracht worden hier bij ondergebracht. De intreerede van de heer Santema is op 22 maart 2006.