Ingezonden persbericht


HP integreert componenten van Internet Security Systems in beveiligingsaanbod

Ondersteuning beheerde IT-diensten en Global Security Operations Centers

Capelle a/d IJssel, 16 januari 2006 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) gaat de beveiligingsdiensten van HP ondersteunen. Door de integratie van verschillende ISS-producten en diensten kan HP zijn klanten de vereiste beveiliging bieden voor de versterking van hun IT-infrastructuren. Bovendien gaat ISS in alle Global Security Operations Centers (GSOC's) van HP zorgen voor intrusion detection en prevention, en het scannen op kwetsbaarheden. Hierdoor zijn de netwerken en hosts optimaal beveiligd. Door zijn wereldwijde aanwezigheid is ISS een sterke partner voor HP.

Als onderdeel van de overeenkomst integreert HP verschillende beveiligingstools en diensten van ISS in zijn HP-portfolio van beheerde IT-diensten. Daarnaast worden de Managed Security Services (MSS) van ISS geïntegreerd in het GSOC-aanbod. Hierdoor profiteert HP ook van de kennis van X-Force, het onderzoeks- en ontwikkelteam van ISS. De afgelopen zeven jaar heeft X-Force meer kwetsbaarheden met een hoog risico ontdekt dan alle andere onderzoeksinstituten en leveranciers van beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen bij elkaar.

"ISS werkt sinds 2002 samen met HP. We bieden klanten een portal waarmee ze continu real-time inzicht hebben in hun beveiliging", zegt Jos Nijsen, Managing Director Benelux bij Internet Security Systems. "Pas geleden nog bracht Frost & Sullivan de innovatieve Managed Security Services van ISS onder de aandacht. Dit onderstreept ons vermogen om klanten optimaal van dienst te zijn met veelzijdige beveiligingstools, -diensten en kennis."

"ISS biedt veelzijdige producten en diensten en heeft een brede kennis van de beveiligingsmarkt. Daarmee is het bedrijf voor ons een geschikte partner om de nieuwe GSOC's te ondersteunen", zegt Tony Redmond, Vice-president en Chief Technology Officer voor Services en het Security Program Office van HP. "Met ISS legt HP de lat in de sector hoger en kan het bedrijf klanten complete oplossingen voor beveiligingsbeheer bieden."

Met Managed Security Services biedt ISS ondernemingen de vereiste kennis, ervaring en infrastructuur om hun informatie op elk moment te beschermen tegen internetaanvallen. Dit kost bedrijven slechts een fractie van het bedrag dat nodig is voor interne beveiliging-resources. Met hoogwaardige service level agreements is ISS de enige onderneming die bedrijven een niet-goed-geld-terug-garantie biedt met zijn aanbod van managed security. Naast de eigen Proventia-producten ondersteunt en beheert ISS ook producten van andere leveranciers, waaronder firewalls van Check Point, Cisco en Juniper, en intrusion prevention-producten van 3Com en McAfee. Hierdoor zijn klanten ervan verzekerd dat ze hun bestaande middelen optimaal benutten.

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.

Ingezonden persbericht