AutoRai

Lexus onthult de nieuwe LS 460

(1/16/2006)
Op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit heeft Lexus de nieuwe LS 460 onthuld. Dit model wordt eind 2006 op de Nederlandse markt geïntroduceerd. De eerste LS maakte 17 jaar geleden op de NAIAS in Detroit zijn debuut en verraste toen de gevestigde topklasse met zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en luxe. De nieuwe LS 460 zal ook nu weer kunnen wedijveren met de beste en meest luxe automobielen ter wereld.
Krachtige V8 motor en âs werelds eerste 8-traps automatische transmissie
De Lexus LS 460 zet de nieuwe maatstaf in de automobiele topklasse. De aandrijflijn van het nieuwe LS-model is daarvan een uitstekend voorbeeld. Onder de motorkap ligt een sterke V8-benzinemotor die gekoppeld is aan âs werelds eerste automatische 8-trapstransmissie. In 5,5 seconden bereikt de LS 460 de 100 km/h en behoort daarmee tot de allersnelsten in zijn klasse. Ondanks dit potentieel verbruikt de LS 460 minder dan één liter benzine per 8,5 gereden kilometers (volgens EC-norm) en voldoet aan de strengste normen met betrekking tot schadelijke uitstoot. Zoals in deze klasse gebruikelijk, verloopt de aandrijving via de achterwielen. Voor een veilig verloop van iedere rit zorgt een nieuwe generatie van Lexusâ geavanceerde actieve veiligheidssysteem, VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management).

Maatstaf in luxe en comfort
De Lexus LS 460 trakteert de inzittenden op een tot nu toe ongekende hoeveelheid luxe, zoals een interieur van de beste kwaliteit, semi aniline leder en panelen uit hout. Het gedeeltelijk houten stuurwiel is zelfs voorzien van verwarming. Tevens zijn er sensoren voor de lichaamswarmte, die zorgen voor een optimale temperatuurafstemming voor iedere inzittende. Ook een âstate of the artâ Mark Levinson(TM) audiosysteem met negentien speakers is in de LS 460 subtiel geïntegreerd.

Dit uiterst verfijnde hifisysteem voorziet de inzittenden van een geluidservaring die menige bioscoopervaring overtreft. De passagiers op de achterbank kunnen hierbij tijdens het rijden genieten van een centraal in het dak geplaatst 9â beeldscherm. Maar liefst 4.000 muziektracks kunnen op de geïntegreerde, 8 Gb grote harddisk audio server worden opgeslagen.

Primeur in de topklasse: Intelligent Park Assist systeem Fileparkeren met een automobiel die langer is dan 5 meter was nog nooit zo eenvoudig. De nieuwe LS 460 parkeert namelijk zichzélf voor u. De bestuurder hoeft slechts een druk op de knop te geven en eventueel wat bij te remmen: het Intelligent Park Assist systeem doet de rest.
Een andere primeur is dat de achterportieren met een druk op de knop zich automatisch kunnen sluiten. De kofferdeksel kan bovendien elektronisch geopend en gesloten worden.
Exemplarisch voor de verfijning van de LS 460 is ook de Smart Card. Deze kaart, die slechts iets dikker is dan een creditcard, is door zijn afmetingen nog handzamer dan de Smart Key. Zo kunt u de deuren openen en de auto starten zonder dat de kaart uw portefeuille hoeft te verlaten.

L-finesse
In de afgelopen twee jaar heeft Lexus een nieuwe designfilosofie ontwikkeld, genaamd L-finesse. De nieuwe designtaal is gebaseerd op het inherente contrast tussen eenvoud en elegantie en het vinden van een perfecte balans tussen die twee woorden. Eenvoud in vorm en functie uit zich in een zuiver ontwerp dat wars is van overdreven en schreeuwerige details. Elegantie vanbinnen en vanbuiten voorkomt overdrijven en benadrukt ingetogen luxe die boeiend, subtiel en verassend is.

Lexus introduceerde de nieuwe ontwerprichting op de nieuwe GS en IS sportsedan. De nieuwe LS brengt de L-finesse-filosofie naar een nog hoger niveau en zorgt voor een herkenbaar gezicht van de nieuwe Lexus sedans. Een gezicht met een elegante, geraffineerde uitstraling dat emotie oproept.

âIn de komende maanden richting de introductie van de nieuwe Lexus LS 460, komen we met meer details over de exclusieve sedanâ, zegt Jim Press, Toyota Motor Sales President USA. âAls je de vormgeving van LS mooi vindt, dan raak je helemaal onder de indruk van zijn geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en innovatieve techniekenâ, besluit hij. Op de Autosalon van Genève zullen meer details over de auto bekend gemaakt worden.

Dit najaar komt de spectaculaire Lexus LS 460 op de Nederlandse markt. Prijzen en uitvoeringen zijn op dit moment nog niet bekend.

Direct naar BedrijfsautoRAI.nl